Aleksandar Vučić i Slobodan Gvozdneović (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Vučić i Slobodan Gvozdneović (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
04.04.2020, 10:27

Komandant "Conrad", i njegov Vrhovni komandant

č: | fb:

Sticajem nesrećnih okolnosti, proslava u Leliću, i drugo, Valjevo je izašlo na glas kao grad, koji, u odnosu na broj stanovnika, ima najviše zaraženih virusom Covid-19. Naravno da se niko ne može zbog toga osuđivati, ali se može govoriti o odgovornosti, činjenu i ne činjenju, onih kojima je, formacijski, dopalo da preduzimaju mere ne bi li se virusna neman obuzdala.

 

U Valjevu je, po funkciji, na čelo Štaba za vanredne situacije, kao komandant, metut gradonačelnik Valjeva, SNS gospodin ginekolog Slobodan Gvozdenović. Gospodin gradonačelnik je prebacio sve norme kada je, 7. marta, skupio 1723 potpisa za SNS izbornu listu "Aleksandar Vučić – Za našu decu". Kao Komadant, najviše je prebacio normu – i Kesić ga je promovisao u "24 minuta" – kada je na lokalnoj televiziji, koja dobija milione "naših novaca" za kakvo treba informisanje, u desetrak sekundi uspeo da kaže da je "Conrad-19 među nama". To nije lapsus, to je dijagnoza!

 

Onda je 1. aprila, "Blic" objavio poveliki tekst, koji su potpisali dopisnik iz Valjeva Vujanac, i novinarka iz redakcije, sa naslovom "Propusti vlasti u Valjevu krivi za širenje epidemije!". U tekstu se kaže, da je, zbog propusta u Valjevu, Vučić poslao tim stručnjaka da izvrši analizu i preduzme mere, a kao izvor je naveden Kabinet predsednika. Istog dana Komandant "Conrad", potpisan kao Gradonačelnik, piše demanti na Tarabi koja dobija još više "naših novaca" za kakvo treba informisanje. "Conrad" "oštro demantuje sve što je napisano, tačnije izmišljeno". Pa kaže: "U situaciji vanrednog stanja, i teške borbe koju vodimo protiv koronavirusa, jedan tekst koji obiluje lažima, u funkciji je unošenja nemira i izazivanja rasula u Valjevu! Još demantuje: Nikakvi supervizori nisu boravili u Valjevu, ni po čijem nalogu, a naročito ne po nalogu predsednika Republike! Anonimni sagovornik koji to saopštava ne postoji, već sve što je objavljeno je plod mašte i nemoći da se na bilo koji drugi način obračuna sa vlašću u Valjevu i sa mnom lično!".

 

Nekoliko dana ranije Vučić gospodin je, na jednom od dramatičnih obraćanja javnosti, rekao da ga srce boli zbog situacije u Valjevu, te da je mnogo propusta koji su učinjeni. Među propustima je naveo proslavu u Leliću, ali ne i svoju posetu "Krušiku", 9. marta, kada je oko hiljadu radnika isterano da mu aplaudira. Naravno da među propustima nije ni akcija rekordnog potpisivanja za SNS listu sa njegovim imenom, koja se dogodila 7. marta.

 

Dan po demantiju Komandanta "Conrada", 2. aprila, Vučić gospodin je, u svom redovnom dramatičnom obraćanju građanima Srbije, saopštio da su, zbog "mnogo propusta", "pre dva dana poslali ekipu u Valjevo", a da će isto učiniti i kada je Ćuprija u pitanju.

 

Nije valjda da Vrhovni komandant laže. Uostalom, kako izjavila direktoka Doma zdravlja, u Valjevo je stiglo 15, testova, slovima – petnaest, za korona virus.

         

Blogovi