Aleksandar Vučić (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Vučić (foto: Đorđe Đoković)
25.06.2020, 10:56

Ko je pobedio na izborima

č: | fb:

Dan po izborima(?), BIRN je, na osnovu relevantnih izvora i podataka, objavio tekst o štelovanju brojeva o obolelima i umrlima od Covida 19 u Srbiji. Vele da je broj umrlih duplo veći od onog koji je predstavljen u javnosti, dok se broj obolelih u nedelji pred izbore, javljano o 92 ili 93 slučaja dnevno, kretao između 300 i 400 građana. Izgleda da brojke o stanju epidemije u Srbije bolje znaju zemlje u okruženju, koje su stavile rampe za građane Srbije, nego oni koji bi u to prvi trebalo da budu upućeni.

 

Šta mislite kakvi su bili "izborni uslovi", kada se laže o broju obolelih, kada se laže o velikom rastu ekonomije, broju zaposlenih, BDP-u..., kad je SNS, u zadnji čas, uspeo da prevali magičnih 50 posto izlaznosti, kada je u poslednja dva sata u biračke kutije ubačeno 700 000 listića... Sve izborne komisije, republička, gradske i opštinske, su saopštile da "na biračkim mestima nisu uočene nikakve nepravilnosti", sa tim se složio i aforističar Aleksandar Baljak, koji je u nastavku ove rečenice dopisao: "Krađa glasova je protekle u fer i demokratskoj atmosferi!".

 

Dakle, Srpska napredna stranka je postigla još jednu najveću izbornu pobedu, 191 poslanički mandat, opozicije u Skupštini Srbije više nema. Na drugoj strani, opozicija, koja nije učestvovala na izborima, tvrdi da je bojkot uspeo, te da je Vučić krao, iako je pobednik izbora bio unapred poznat. Kažu i da se valja spremiti za vanredne izbore, koji, uz pomoć sveta, moraju biti demokratski. Sve to stoji, samo što opozicija, koja nije izašla na izbore, da primi k znanju, da su se građani, koji su bojkotovali izbore, na taj korak odbrane odlučili zbog Vučića i njegove autokratske vlasti, ali u nekoj meri i opozicije, koja još nije pokazala da su joj građani i država na prvom mestu.

 

U to ime Vučić je obećao da će čuvati Srpsku demokratiju, pa država u skladu sa tim i funkcioniše, na paradu u Moskvi je poveo brata Andreja, koji je u svečanoj loži stajao tik iza Putina i njega, valjda će u avionu za Belu kuću, pored neizbežne Savetnice, biti mesta i za sina Danila! A na izborima su, kako okreneš, pobedili građani!

Blogovi