Udružena opozicija (foto: skrinšot)
Udružena opozicija (foto: skrinšot)
11.08.2020, 12:40

Udružena opozicija Srbije – da nije žalosno, bilo bi smešno

č: | fb:

Ko se zabrinuo za opoziciju, nema da brine, za razliku od naroda, sve je brojnija. Javili da je osnovana Udružena opozicija Srbije, što je takoreći isto što i Savez za promene, ali bez Dveri.

 

Odluku o formiranju novog bloka potpisalo je dvanaest "subjekata", evo spiska: Građanska platforma, Demokratska stranka, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Državotvorni pokret Srbije, Narodna stranka, Narodni pokret Srba sa KIM "Otadžbina", Pokret za preokret, Pokret slobodna Srbija, Udruženje sindikata Srbije "Sloga", Stranka slobode i pravde, Šumadijska regija, i Đorđe Vukadinović. Đoka je potpisao kao pojedinac, mada među potpisnicima ima više partija i pokreta koji su, ustvari, isti đoka. Vele da im je zajedničko što niko od njih nije sarađivao sa Vučićem, i da nisu izašli na lažne izbore.

 

Kažu da im je cilj smena korumpiranog režima, zasnovanog na vlasti jednog čoveka, i boriće se za uspostavljanje slobodnog društva i demokratskog poretka. Žele da sarađuju sa svima kojima je cilj promena sistema, a ne da bi "oni" došli umesto "ovih", te pozivaju sve partije, pokrete, sindikate i pojedince da im se pridruže. Dakle, pored đoka koji su potpisali, izvesno je da će biti još đoka, i sve đoke će biti na broju da obezbede da ove đoke ne dođu umesto Vučić đoka. Vele, ili ne vele, da je plan da se na predsedničkim izborima 2020. Vučiću suprotstavi zajednički kandidat. Ko će bude novi Koštunica, ne zna se, i neće se kaže, biće to kec iz rukava. Sve u svemu, da nije žalosno, bilo bi smešno.

 

Za to vreme Vučić gospodin javlja da se postižu izvanredni rezultati, pšenice 23 posto više, kukuruza 10 posto, suncokreta isto, soje dvadeset posto, jedino sa prinosom repe nije najsrećniji... Vojska snažnija dvadeset puta, zdravstvo bolje tri do četiri puta, proizvedeno čak 1140 traktora...

 

Na sve ovo u desetak svetskih metropola, naš, uglavnom mlađi svet, održao Proteste za demokratiju, slobodu, ljudsku pravdu i ljudske živote u Srbiji!!!

         

Blogovi