Žarko Kovač (foto: Đorđe Đoković)
Žarko Kovač (foto: Đorđe Đoković)
17.03.2016, 11:00

Četvoro poslaničkih kandidata na listi LDP-SDS-LSV

č: | fb:

Broj poslaničkih kandidata iz Valjeva i Kolubarskog okruga povećao se na 16 nakon što je Republička izborna komisija (RIK) potvrdila listu koalicije LDP-SDS-LSV. Najbolje kotira Mihailo Zečević (SDS) iz Ljiga na 55. mestu od 250 kandidata. Zečević je kao demokrata u DOS-ovoj lokalnoj vlasti posle 2000-te bio predsednik Izvršnog odbora SO Ljig, a sada je, kao istaknuti član SDS Borisa Tadića predsednik Skupštine opštine.

Žarko Kovač (LDP) je 111, Radmila Novaković (LDP) je 135-ta, a Dragan Mojsilović Beli (LDP) je na 205. mestu. Kovač i Mojsilović takođe su bili članovi DS-a, dok je Novaković od početka svog političkog angažmana u LDP-u.

Iz Kolubarskog okruga nema predstavnika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), kao što nema ni poslaničkih kandidata na listi Saveza vojvođanskim Mađara (SVM), što je takođe logično iako su te dve političke partije na prethodnim parlamentarnim izborima u Valjevu i Kolubarskom okrugu dobijale određeni broj glasova.

Kako smo već pisali, najveće šanse da budu poslanici i dalje imaju Đorđe Milićević (SPS) i Mihailo Jokić (SNS), takođe iz Valjeva. Ostali zavise od učinka stranaka i koalicija na čijoj su listi na vanrednim parlamentarnim izborima rspisanim za 24. april.

 

Aktuelno

Hansgrohe (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Lokalni odgovor Pre 1 sati 45 minuta

Nemački red i kvalitet nisu za Valjevo?

Da li bi "Hansgrohe" mogao u Nemačkoj da gradi fabriku bez dozvole kao što to možda radi u Valjevu? To je pitanje koje možemo postaviti danas u Gradskoj upravi na javnoj prezentaciji studije o...

Karađorđeva ulica bez drveća (foto: Kolubarske.rs)
Udruženje građana Lokalni odgovor Pre 23 sati 26 minuta

"Kaži kakav grad želiš?"

U okviru projekta "Kakav grad želiš", koji realizuje valjevsko Udruženje građana "Lokalni odgovor", nedavno je održan prvi sastanak neformalne grupe Savet naselja "Centar". Građani su nedovoljno...  · 3 komentara