Radovan Vlajković, Velimir Ilić i Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
Radovan Vlajković, Velimir Ilić i Slobodan Gvozdenović (foto: Đorđe Đoković)
21.03.2016, 18:49

Velimir Ilić: Najviše posla se izvelo u Valjevu

č: | fb:

Lider NS Velimir Ilić, ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije, danas je u okviru izborne kampanje obišao gradilište mosta na Obnici za neselje Veselinovići, koji je srušen u majskim poplavama pre dve godine. Radovi na izgradnji tog mosta finansirani su iz fondova Evropske unije, preko Kancelarije za obnovu poplavljenog područja. 

„Evo, mi iz NS smo danas u izbornoj kampanji posetili naše koalicione partnere iz SNS i dogovorili smo se da obiđemo neke važne projekte u Valjevu. Vidite i sami da se Vlada Srbije potrudila da se posle katastrofalnih poplava, možda, i najviše posla izvede u Valjevu. Svi smo smatrali da je najveća brana Obrenovca i čitavog ovog dela Kolubarskog do Valjeva i u Valjevu, zato se tu ulagalo i ‘Srbijavode’ su ulagale izuzetno puno, da se popravi i kej, da se urade i mostovi“, rekao je Velimir Ilić.

Dodao je da je most na Obnici za naselje Veselinovići bio prioritet za Vladu Srbije, jer „ljudi tu više nisu mogli da prolaze“.

„Kad smo došli posle poplava gledali smo ih kako su prenosili ručno i to smo stavili u prioritet da se završi. Štete su bile velike oko milijardu i sedamstotina miliona evra. Trebalo je to sve dovesti u red, koliko se moglo i koliko se imalo para. Nije imalo za sve, ali smo napravili prioritete, da se uradi ono što je najnužnije i najhitnije“, rekao je Velimir Ilić.

On je najavio da se upravo radi projekat uređenja sliva Kolubare, koji će veoma brzo biti gotov. „Zaustavnim branama i raznoraznim pregradama srediće se svi bujični tokovi, a samim tim i Kolubara, da bi izbegli, eventualno ako dođe do velikih kiša, ono što se dogodilo 2014. godine“, objasnio je Ilić.

Širom Srbije su zaustavljena velika klizišta, ali u Valjevu nisu jer „nije bila potpuna dokumentacija, da  bi to moglo da se izvede“. Ministar Ilić kaže da dokumentaciju treba da urade referentne kuće.

„Moraju da se urade te bušotine i da se ispita i da se to trajno postavi. Sramota bi bilo da uradimo klizište i da se posle nekoliko godina ponove, kao što je bilo u Lebanu“, upozorava Velimir Ilić.

Današnju izbornu kampanju u Valjevu lider NS Velimir Ilić, ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije završio je porukom da je koalicija okupljena oko SNS najozbiljna, a da je lider naprednjaka Aleksandar Vučić najbolji kandidat.

„Naša koalicija je ubedljivo najjača koalicija, a Aleksandar Vučić je najozbiljniji i najjači kandidat za premijera. Ni približno druge stranke i koalicije nemaju kandidata tog profila koji bi u ovom momentu mogao da vodi Srbiju i obezbedi neku sigurnost“, zaključio je lider NS Velimir Ilić.

Aktuelno

Milan Đurđević (foto: Kolubarske.rs)
Iz redakcije Pre 18 minuta

Ono što je Samanta za Velju to je Vaneli za Milana

Obeća prošle godine selektor, umetnički direktor, i šta još sve ne, Milan Đurđević, kako će 40. jubilarni Džez festival u Valjevu, koji je počeo sinoć, obezbediti gostovanje dva svetska imena džez...

Hansgrohe (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Lokalni odgovor Pre 3 sati 32 minuta

Nemački red i kvalitet nisu za Valjevo?

Da li bi "Hansgrohe" mogao u Nemačkoj da gradi fabriku bez dozvole kao što to možda radi u Valjevu? To je pitanje koje možemo postaviti danas u Gradskoj upravi na javnoj prezentaciji studije o...