Jazz plakat (autor Dušan Arsenić)
Jazz plakat (autor Dušan Arsenić)
25.12.2020, 12:05

Valjevo jazz fest ove godine u online izdanju

č: | fb:

36. JAZZ festival Valjevo biće održan ove godine od 25-29. decembra i po prvi put u svojoj dugoj istoriji u online izdanju. Svi ljubitelji dobre muzike i pravog džeza moći će da prate besplatno program koncerata koji će biti emitovani premijerno na YouTube kanalu festivala Jazz Fest Valjevo naredna četiri dana.

 

YouTube najava festivala: https://www.youtube.com/watch?v=v_NXhyo_CNY

 

Pored koncerata domaćih i inostranih džez grupa, koji će biti emitovani svake večeri od 25-29. decembra premijerno od 21 čas na YouTube kanalu, organizatori vredno pripremaju i specijalizovane emisije, kako bi zadržali edukativni duh i cilj koji je ovaj festival negovao svih ovih godina.

 

Ivan Teofilović, iz organizacije Jazz festa najavio je ovogodišnji program festivala:

 

"U okviru ovogodišnjeg online izdanja, pripremili smo veče posvećeno jednom od osnivača festivala i čoveku kojeg Valjevo samo po dobru pamti - dr Voji Milutinoviću, pod nazivom "Bravo majstore". Snimili smo i više emisija u kojima su učestvovali studenti jazz odseka Muzičke Akademije u Beogradu, učenici Valjevske gimnazije, kao i poznati valjevski reperi i muzičari. Potrudili smo se da u ovim, veoma nepovoljnim, okolnostima izvučemo maksimum i posao obavimo najbolje što smo mogli, jer nismo smeli  da dopustimo da se festival koji traje 35. godina u kontinuitetu prekida, uprkos i u inat svemu. Znamo da nas dr Voja gleda i iako ne možemo da ga čujemo, znamo šta nam poručuje. Jednoga dana kada sve ovo bude iza nas i kada se, nadamo se, život koliko-toliko vrati u normalu, svi zajedno ćemo moći koliko nas glas nosi da viknemo: BRAVO MAJSTORI!".

Autor Dušan Arsenić

Autor Dušan Arsenić

Valjevski Jazz festival jedini je festival koji je u kontinuitetu održavan svake godine od svog osnivanja i na kojem je nastupilo skoro 1.200 muzičara i više od stotinu bendova iz zemlje i inostranstva.

 

Ove godine pod sloganom Jazz vakcina podržan je od strane Ministarstva za Kulturu i informisanje i Grada Valjeva, a održava se u organizaciji Centra za kulturu Valjevo.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 sati 39 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 18 sati 34 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 1 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...