01.01.2021, 12:06

"Udahni muziku" – ciklus prazničnih koncerata valjevske muzičke škole

č: | fb:

Muzička škola "Živorad Grbić" će, i uslovima u kojima su svi kulturni programi odloženi do daljnjeg, 2020. godinu ispratiti na svoj prepoznatljiv način, serijom prazničnih koncerata koji će od 1. do 14. januara biti emitovani na Televiziji Marš.

 

Direktorka škole, mr Suzana Radovanović Perić kaže da je ova godina poremetila mnoge planove u Muzičkoj školi, ali i otvorila prostor za nova razmišljanja i nove prisutnosti u valjevskoj stvarnosti.

 

- Situacija u kojoj od marta meseca u školi, kojoj je muzika ime, imamo praznu koncertnu salu, naterala nas je da istražimo druge načine za promociju naše talentovane dece, kvalitetnih programa, i svega onog što jeste život škole od septembra do juna. Ove godine zvučali smo kroz uspešna učešća na republičkim i međunarodnim takmičenjima organizovana u online aranžmanu (ostvareno ukupno 39 nagrada na 5 takmičenja), kroz kontinuirano plasiranje interesantnih sadržaja na našem you tube kanalu i našoj fb stranici. U samom finalu godine, Valjevcima ćemo se predstaviti kroz tri koncerta inspirisana Novom godinom, Božićem i Srpskom Novom godinom, objedinjena pod nazivom "Udahni muziku", koji će se emitovati na Televiziji Marš, 1. 7. i 14. januara - navodi direktorka škole.

Suzana Radovanović Perić

Suzana Radovanović Perić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Ciklus koncerata "Udahni muziku" jeste nastavak saradnje MŠ "Živorad Grbić" i Televizije Marš koji predviđa emitovanje koncerata i promociju kvaliteta ove institucije u 2021. godini, koja je započela emitovanjem koncerta 15 učenika gitare Muzičke škole na ovoj televiziji, 27. decembra. Koncert "EHO VARTA" je posvećen valjevskom festivalu gitare "VART", koji ove godine, zbog epidemiološke situacije, po prvi put za 12 godina postojanja nije održan početkom decembra, u valjevskoj muzičkoj školi.

 

Koncerti "Udahni muziku" inspirisani su tradicionalnim Novogodišnjim koncertom škole, koji je već duži niz godina jedan od najlepših valjevskih programa kreiran povodom Nove godine. Imajući u vidu da u školskoj 2020/2021. godini, koncertna sezona u muzičkoj školi nije realizovana, poželeli smo da kroz saradnju sa Televizijom Marš predstavimo značajno veći broj naših najtalentovanijih učenika, što prilično odstupa od nekog uobičajenog plana novogodišnjeg programa, tako da će se kroz tri koncerta ovog ciklusa, čuti muziciranje predstavljeno u 38 tačaka naših solista, kamernih ansambala, devojačkog hora srednje muzičke škole, orkestra harmonika, etnomuzikološke sekcije i kamernog gudačkog orkestra FENIKS.

 

- U valjevskoj muzičkoj školi, prilikom kreiranja koncertnih programa, uvek se vodi računa o tematici koncerata te će i u ciklusu "UDAHNI MUZIKU" to biti slučaj. Publika će u okviru novogodišnjeg koncerta čuti efektna, virtuozna, najpopularnija dela klasične, filmske i popularne muzike dok će Božićni koncert i koncert povodom Srpske Nove godine, biti vreme posvećeno plasiranju muzike srpskih i ruskih autora i u sebi nositi jednu, duhovniju, uzvišenu atmosferu što nesumnjivo i jeste glavno obeležje ovih praznika. – kaže direktorka škole.

 

 

 

Aktuelno

Novi betonski stub (foto: ED Valjevo)
Na Divčibarama Pre 20 sati 45 minuta

Rešen problem. Moglo je i ranije...

Redakciji Kolubarske.rs javili su se vlasnici kuća jednog dela Divčibara koji nemaju struju od novembra prošle godine. Uputili smo pitanja Centru za odnose sa javnošću - kada će biti rešen problem?...  · 1 komentar