Registracija Prijava preko FB
01.01.2021, 12:06

"Udahni muziku" – ciklus prazničnih koncerata valjevske muzičke škole

č: | fb:

Muzička škola "Živorad Grbić" će, i uslovima u kojima su svi kulturni programi odloženi do daljnjeg, 2020. godinu ispratiti na svoj prepoznatljiv način, serijom prazničnih koncerata koji će od 1. do 14. januara biti emitovani na Televiziji Marš.

 

Direktorka škole, mr Suzana Radovanović Perić kaže da je ova godina poremetila mnoge planove u Muzičkoj školi, ali i otvorila prostor za nova razmišljanja i nove prisutnosti u valjevskoj stvarnosti.

 

- Situacija u kojoj od marta meseca u školi, kojoj je muzika ime, imamo praznu koncertnu salu, naterala nas je da istražimo druge načine za promociju naše talentovane dece, kvalitetnih programa, i svega onog što jeste život škole od septembra do juna. Ove godine zvučali smo kroz uspešna učešća na republičkim i međunarodnim takmičenjima organizovana u online aranžmanu (ostvareno ukupno 39 nagrada na 5 takmičenja), kroz kontinuirano plasiranje interesantnih sadržaja na našem you tube kanalu i našoj fb stranici. U samom finalu godine, Valjevcima ćemo se predstaviti kroz tri koncerta inspirisana Novom godinom, Božićem i Srpskom Novom godinom, objedinjena pod nazivom "Udahni muziku", koji će se emitovati na Televiziji Marš, 1. 7. i 14. januara - navodi direktorka škole.

Suzana Radovanović Perić

Suzana Radovanović Perić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Ciklus koncerata "Udahni muziku" jeste nastavak saradnje MŠ "Živorad Grbić" i Televizije Marš koji predviđa emitovanje koncerata i promociju kvaliteta ove institucije u 2021. godini, koja je započela emitovanjem koncerta 15 učenika gitare Muzičke škole na ovoj televiziji, 27. decembra. Koncert "EHO VARTA" je posvećen valjevskom festivalu gitare "VART", koji ove godine, zbog epidemiološke situacije, po prvi put za 12 godina postojanja nije održan početkom decembra, u valjevskoj muzičkoj školi.

 

Koncerti "Udahni muziku" inspirisani su tradicionalnim Novogodišnjim koncertom škole, koji je već duži niz godina jedan od najlepših valjevskih programa kreiran povodom Nove godine. Imajući u vidu da u školskoj 2020/2021. godini, koncertna sezona u muzičkoj školi nije realizovana, poželeli smo da kroz saradnju sa Televizijom Marš predstavimo značajno veći broj naših najtalentovanijih učenika, što prilično odstupa od nekog uobičajenog plana novogodišnjeg programa, tako da će se kroz tri koncerta ovog ciklusa, čuti muziciranje predstavljeno u 38 tačaka naših solista, kamernih ansambala, devojačkog hora srednje muzičke škole, orkestra harmonika, etnomuzikološke sekcije i kamernog gudačkog orkestra FENIKS.

 

- U valjevskoj muzičkoj školi, prilikom kreiranja koncertnih programa, uvek se vodi računa o tematici koncerata te će i u ciklusu "UDAHNI MUZIKU" to biti slučaj. Publika će u okviru novogodišnjeg koncerta čuti efektna, virtuozna, najpopularnija dela klasične, filmske i popularne muzike dok će Božićni koncert i koncert povodom Srpske Nove godine, biti vreme posvećeno plasiranju muzike srpskih i ruskih autora i u sebi nositi jednu, duhovniju, uzvišenu atmosferu što nesumnjivo i jeste glavno obeležje ovih praznika. – kaže direktorka škole.

 

 

 

Aktuelno

Lončar u Domu zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Završena rekonstrukcija Doma zdravlja Pre 12 sati 39 minuta

Zlatibor Lončar: Ovo je veliki dan za građane Valjeva

"Ovo je veliki dan za sve građane Valjeva", izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar nakon obilaska renoviranog objekta Doma zdravlja. U pitanju je totalna rekonstrukcija preko 5000 kvadrata...  · 4 komentara

Fabrika vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 18 sati 33 minuta

Apel iz vodovoda za racionalnu potrošnju vode

I pored povećane potrošenje vode ima dovoljno, ali Iz Vodovoda apeluju na racionalnu potrošnju i pozivaju sugrađane da vodu koriste za piće, a ne za pranje vozila i zalivanje trave, kako bi se na...  · 2 komentara

Prijem za gimnazijalce (foto: www.valjevo.rs)
Organizovao gradonačelnik Valjeva Pre 22 sati 31 minuta

Prijem za najuspešnije gimnazijalce

“Neka brza saobraćajnica, koja se radi, bude put kojim ćete vi brzo otići iz Valjeva, ali se i još brže vratiti u njega“, poručio je najuspešnijim đacima Valjevske gimnazije gradonačelnik Lazar...  · 4 komentara