Moderna galerija (foto: Đorđe Đoković)
Moderna galerija (foto: Đorđe Đoković)
24.07.2021, 06:41

"Efekat Feniks", Vladimira Veličkovića u Modernoj galeriji

č: | fb:

U Modernoj galeriji danas u podne biće otvorena izložba Vladimira Veličkovića "Efekat Feniks". U okviru programa "Jedan autor jedna slika" biće izloženo Veličkovićevo delo "Prostor, Figura VII" iz Umetničke zbirke Srpske akademije nauka i umetnosti.

 

Ovo umetničko delo velikog formata (300 x 150 cm), rađeno akrilikom na platnu u periodu 1979/1980, pripada ciklusu slika "Prostor", označenih različitim signaturama, koje su nastajale tokom sedamdesetih i osamdesetih godina XX veka. 

 

Program "Jedan autor jedna slika" pokrenut je 2003. godine i čini izlagački specifikum galerije. Tendencija atipičnog izlaganja izrodila se iz potrebe da se dela velikog formata prezentuju javnosti kao složeni likovni postupci. Moderna galerija je do sada organizovala devet ovakvih izlagačkih ekskursa.

 

Autor teksta za katalog izložbe Vladimira Veličkovića "Efekat Feniks" je istoričar umetnosti Nataša Kristić.

 

Aktuelno

Jelena Obućina (foto: NUNS)
NUNS na prvoj liniji - Za bezbednost novinara na internetu Pre 18 sati 9 minuta

Jelena Obućina: Pretnje se moraju prijaviti

BIRN je u saradnji s NUNS-om pokrenuo kampanju #NaPrvojLiniji kojom žele da skrenu pažnju na sve veći broj napada na novinare u digitalnoj sferi. Kolubarske.rs se pridružuju kampanji.  · 3 komentara

Digitalni mamograf (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Značaj preventivnih pregleda Pre 21 sati 35 minuta

Nаciоnаlni dаn bоrbе prоtiv rака dојке

U Opštoj bolnici Valjevo, analize pokazuju da je kod žena najveća brojnost oboljevanja od karcinoma dojke, u 2022. godini bilo je 111 obolelih, a u 2019. novootkrivenih slučajeva bilo je 101,...