Moderna galerija (foto: Đorđe Đoković)
Moderna galerija (foto: Đorđe Đoković)
24.07.2021, 06:41

"Efekat Feniks", Vladimira Veličkovića u Modernoj galeriji

č: | fb:

U Modernoj galeriji danas u podne biće otvorena izložba Vladimira Veličkovića "Efekat Feniks". U okviru programa "Jedan autor jedna slika" biće izloženo Veličkovićevo delo "Prostor, Figura VII" iz Umetničke zbirke Srpske akademije nauka i umetnosti.

 

Ovo umetničko delo velikog formata (300 x 150 cm), rađeno akrilikom na platnu u periodu 1979/1980, pripada ciklusu slika "Prostor", označenih različitim signaturama, koje su nastajale tokom sedamdesetih i osamdesetih godina XX veka. 

 

Program "Jedan autor jedna slika" pokrenut je 2003. godine i čini izlagački specifikum galerije. Tendencija atipičnog izlaganja izrodila se iz potrebe da se dela velikog formata prezentuju javnosti kao složeni likovni postupci. Moderna galerija je do sada organizovala devet ovakvih izlagačkih ekskursa.

 

Autor teksta za katalog izložbe Vladimira Veličkovića "Efekat Feniks" je istoričar umetnosti Nataša Kristić.

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 13 sati 13 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 15 sati 50 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara