Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
13.09.2014, 10:54

Gospojinski susreti crkvenih horova

č: | fb:

Crkvena opština Valjevo pri hramu Pokrova presvete Bogorodice sa blagoslovom Episkopa valjevskog g. Milutina, organizuje po 14. put Gospojinske susrete crkvenih horova.

Gospojinski susreti crkvenih horova održaće se u Centru za kulturu od 19 časova. Pored domaćina, dečjeg i mešovitog crkvenog hora "Hadži Ruvim", učestvuju horovi Sabor Srpskih Svetitelja iz Banje Koviljače i Sveti Car Konstantin i Carica Jelena iz Sombora.

Ovogodišnji program valjevskih horova je u znaku obeležavanja stogodišnjice smrti srpskog kompozitora Stevana Stojanovića Mokranjca. Biće izvedene četiri kompozicije – Akatist Bogorodici, Hvalite Gospoda, Rukoveti i Mokranjčevo remek delo Kozara.
Gospojinski susreti crkvenih horova, koji se organizuju 14 godina sa ciljem približavanja duhovne muzike vernicimai građanima, su jedinstvena manifestacija u valjevskoj eparhiji.

Organizatori su Crkvena opština Valjevo, hor "Hadži Ruvim" i Centar za kulturu.

Aktuelno

Slobodan Gvozdenović (foto: Kolubarske.rs)
Bez kraja Pre 19 sati 18 minuta

Što dolikuje volu, ne dolikuje Jupiteru!

Ocenjivanje načina na koji se u skupštinama vode sednice, sastavni je deo ocenjivanja sednica i parlamentarizma uopšte. U tom smislu ni prvo vođenje sednice naše gradske Skupštine, ne zaslužuje...  · 9 komentara

 (foto: )
Otvoren do 1. septembra Pre 16 sati 50 minuta

Konkurs za književnu nagradu "Radovan Beli Marković"

Biblioteka "Radovan Beli Marković" iz Lajkovca raspisala je početkom jula Konkurs za književnu nagradu za roman ili knjigu pripovedaka (priča) objavljene na srpskom jeziku u prošloj ili ovoj...