Profesionalac (foto: GP Abrašević)
Profesionalac (foto: GP Abrašević)
27.03.2022, 09:51

“Profesionalac” povodom Svetskog dana pozorišta

č: | fb:

Povodom 27. marta – Svetskog dana pozorišta, širom planete igraju se raznolika dramska ostvarenja. U Valjevu, a sve pozorištu u čast, u nedelju u Centru za kulturu od 20 časova biće  izvedena poznata predstava Dušana Kovačevića "Profesionalac". Ovu "tužnu komediju", u produkciji Gradskog pozorišta "Abrašević", režirao je Miroslav Trifunović.

 

Predstava je nakon premijere na poslednjem "Abro festu" zaslužila veoma dobre reakcije publike i stručne javnosti, a nakon toga je imala nekoliko uspešnih repriza.

 

Igraju: Branko Antonić, Petar Ninić, Maja Lukić, Miroslav Trifunović i Veseljko Belušević. Scenografiju je dizajnirao Dušan Arsenić, a kostime kreirala Branka Šišinački Obradović.

 

Pre predstave, u nedelju, 27. marta u 20 sati u sali Centra za kulturu, biće pročitan Proglas povodom Svetskog dana pozorišta koji je međunarodnoj javnosti ove godine uputio čuveni Piter Selars, američki pozorišni i operski reditelj.

 

Na inicijativu Međunarodnog pozorišnog instituta već šest decenija širom sveta obeležava se ovaj "pozorišni dan". Prvi put manifestacija  je upriličena 1962. godine na svečanom otvaranju "Teatra nacija" u Parizu.

Aktuelno

Dušan Arsenić (foto: Đorđe Đoković)
Kultura Pre 5 sati 45 minuta

"Sterijina nagrada" za plakat Dušana Arsenića

Dušan Arsenić, arhitekta, grafički dizajner i scenograf, izuzetni stvaralac, dobio je još jednom veliko priznanje – "Sterijinu nagradu" za plakat. Ovoga puta prestižna nagrada za dizajn plakata...  · 5 komentara

Košenje dvorišta bolnice (foto: Bolnica)
Iz redakcije Pre 1 dan 2 sati

Koliko košta "trimerisanje" mozga

U kakvoj državi i gradu živimo, koliko sistem ne funkcioiše, koliko su pojedinci privatizovali državu, institucije i grad, koliko je sve obesmišljeno i poražavajuće, najbolje ilustruju dva...  · 57 komentara