Profesionalac (foto: GP Abrašević)
Profesionalac (foto: GP Abrašević)
27.03.2022, 09:51

“Profesionalac” povodom Svetskog dana pozorišta

č: | fb:

Povodom 27. marta – Svetskog dana pozorišta, širom planete igraju se raznolika dramska ostvarenja. U Valjevu, a sve pozorištu u čast, u nedelju u Centru za kulturu od 20 časova biće  izvedena poznata predstava Dušana Kovačevića "Profesionalac". Ovu "tužnu komediju", u produkciji Gradskog pozorišta "Abrašević", režirao je Miroslav Trifunović.

 

Predstava je nakon premijere na poslednjem "Abro festu" zaslužila veoma dobre reakcije publike i stručne javnosti, a nakon toga je imala nekoliko uspešnih repriza.

 

Igraju: Branko Antonić, Petar Ninić, Maja Lukić, Miroslav Trifunović i Veseljko Belušević. Scenografiju je dizajnirao Dušan Arsenić, a kostime kreirala Branka Šišinački Obradović.

 

Pre predstave, u nedelju, 27. marta u 20 sati u sali Centra za kulturu, biće pročitan Proglas povodom Svetskog dana pozorišta koji je međunarodnoj javnosti ove godine uputio čuveni Piter Selars, američki pozorišni i operski reditelj.

 

Na inicijativu Međunarodnog pozorišnog instituta već šest decenija širom sveta obeležava se ovaj "pozorišni dan". Prvi put manifestacija  je upriličena 1962. godine na svečanom otvaranju "Teatra nacija" u Parizu.

Aktuelno

Đaci generacije i vukovci (foto: www.lajkovac.rs)
Na prijemu u Gradskoj kući Pre 3 sati 33 minuta

Nagrađeni lajkovački đaci generacije i "vukovci"

U Gradskoj kući Lajkovac organizovan je prijem na kome su dodeljene nagrade đacima generacije i "vukovcima". Za izuzetne rezultate u školovanju dobili su laptopove, tablete i knjige. Nekoliko dece...  · 1 komentar