Profesionalac (foto: GP Abrašević)
Profesionalac (foto: GP Abrašević)
27.03.2022, 09:51

“Profesionalac” povodom Svetskog dana pozorišta

č: | fb:

Povodom 27. marta – Svetskog dana pozorišta, širom planete igraju se raznolika dramska ostvarenja. U Valjevu, a sve pozorištu u čast, u nedelju u Centru za kulturu od 20 časova biće  izvedena poznata predstava Dušana Kovačevića "Profesionalac". Ovu "tužnu komediju", u produkciji Gradskog pozorišta "Abrašević", režirao je Miroslav Trifunović.

 

Predstava je nakon premijere na poslednjem "Abro festu" zaslužila veoma dobre reakcije publike i stručne javnosti, a nakon toga je imala nekoliko uspešnih repriza.

 

Igraju: Branko Antonić, Petar Ninić, Maja Lukić, Miroslav Trifunović i Veseljko Belušević. Scenografiju je dizajnirao Dušan Arsenić, a kostime kreirala Branka Šišinački Obradović.

 

Pre predstave, u nedelju, 27. marta u 20 sati u sali Centra za kulturu, biće pročitan Proglas povodom Svetskog dana pozorišta koji je međunarodnoj javnosti ove godine uputio čuveni Piter Selars, američki pozorišni i operski reditelj.

 

Na inicijativu Međunarodnog pozorišnog instituta već šest decenija širom sveta obeležava se ovaj "pozorišni dan". Prvi put manifestacija  je upriličena 1962. godine na svečanom otvaranju "Teatra nacija" u Parizu.

Aktuelno

Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post: dr Slobodan Ilić Pre 20 sati 6 minuta

Odgovornost "ne stanuje" u "sivonji"

Interes odgovornih za budžet jeste da se istina o trošenju sredstava skloni, a oni direktniji bi rekli sakrije od građana i zato se trude da programski budžet i sve oko njega bude velika "crna...  · 3 komentara