Plakat
Plakat
23.09.2014, 09:48

“Policajci” otvaraju festival

č: | fb:

Premijerom predstave Policajci“, po motivima farse Slavomira Mrožeka u režiji Bogdana Trifunovića, večeras počinje deveti Abro fest“.  

Slavomir Mrožek pripada redu najznačajnijih ne samo poljskih već i evropskih dramskih pisaca.  Njegovo svevremeno delo “Policajci” nemilosrdno se na podrugljiv i satiričan način obračunava sa vremenom neslobode u kome vlada euforija strasnog obožavanja vlasti i njenih lažnih idola. 

Plakat "Policajci"

Plakat "Policajci" (Foto: autor - Dšan Arsenić)

U glumačkom ansamblu su : Nikola Jezdić, Uglješa Spasojević, Bogdan Trifunović, Goranka Kalember Lučić, Miroslav Mandić i Zoran Popović. Scenografiju potpisuje Dušan Arsenić, a kostimograf je Branka Šišinački Obradović. Pored  „Policajaca” koji otvaraju ovogodišnji Abro fest biće premijerno odigrane još dve predstave.

U četvrtak, 25. septembra biće izvedeno autorsko delo Marka Mak Pantelića „Sad sam sam“, koje je zapravo master rad na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Novo viđenje komedije Nikola Makijavelija „Mandragola“ u režiji Strahinje Antonića, studenta treće godine Fakulteta dramskih umetnosti, zatvoriće ovogodišnji festival u subotu, 27. septembra.

 “Abrofestovska” premijera počinje u 20 časova u velikoj sali Centra za kulturu. Cena ulaznice je 250 dinara, dok je cena “komplet karata” za sve tri predstave 500 dinara.

Aktuelno

NUNS (foto: )
Saopštenje Pre 6 sati 20 minuta

Nedopustivo ometanje rada novinara N1 televizije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osuđuje hajku na N1 televiziju koja je u režiji vlasti pojačana poslednjih nedelja, a kulminirala upadom tridesetak osoba sa ozvučenjem i transparentima u...  · 1 komentar

Voda nije za piće (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 6 sati 19 minuta

Voda sa vodovoda Kukalj nije za piće

Potrošači koji se snabdevaju vodom sa seoskog vodovoda Kukalj zbog velike zamućenosti vode ne koriste vodu za piće, saopšteno je iz JKP Vodovod Valjevo.  · 1 komentar