Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
25.11.2022, 11:32

Monodrama “Dosije Dositej”

č: | fb:

Škola stranih jezika Kontext poklanja monodramu "Dosije Dositej", Eliane Gavrilović, koja će biti odigrana večeras u 20 časova u Centru za kulturu.

 

Monodrama "Dosije Dositej", iz pera Eliane Gavrilović, premijerno izvedena 26. 12. 2021. inspirisana je životnom pričom našeg velikog prosvetitelja, književnika i filozofa Dositeja Obradovića. Spajanjem Dositejeve biografije i prostora u kome se predstava odvija u potpunosti će doći do izražaja interpretativna moć muzejskog teatra, kroz prikaz jedne istorijske ličnosti čije je delo neraskidivo povezano sa zdanjem u kome se danas Muzej nalazi.

Lik Dositeja Obradovića igra autor postavke, glumac Vladimir Cvejić koji prikazuje epohu u kojoj je Dositej živeo, ljude s kojima se susretao i razdolje osvita moderne srpske države. Ova  postavka je namenjena kako pozorišnoj publici tako i u svrhu obrazovnog karaktera za studente i učenike.

 

Saradnici na predstavi: narrator Aleksandar Mihailović, organizator Miodrag Tomić, savetnik za scenski govor Radovan Knežević, savetnik za izradu kostimaBoris Čakširan, vlasuljarski radovi i postavka šminke Dubravka Bušatlija, snimatelj i montažer tona Miloš Krstić.

 

Predstava traje 60 minuta. Ulaz je besplatan.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 18 sati 14 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 20 sati 51 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara