Predstava Antigona u Njujorku (foto: GP Abrašević)
Predstava Antigona u Njujorku (foto: GP Abrašević)
27.03.2023, 08:21

Poklon predstava "Antigona u Njujorku"

č: | fb:

Povodom 27. marta "Svetskog dana pozorišta", širom planete igraju se raznolika dramska ostvarenja. U našem gradu, a sve pozorištu u čast, u ponedeljak 27. marta na sceni Centra za kulturu biće izvedena predstava "Antigona u Njujorku" po tekstu Januša Glovackog. Predstavu je, u produkciji Gradskog pozorišta "Abrašević", režirao je Miroslav Trifunović.

 

Nakon premijere na poslednjem "Abro festu", predstava je zaslužila veoma dobre reakcije publike i stručne javnosti, a nakon toga je imala nekoliko uspešnih repriza. Igraju: Petar Ninić, Božidar Milić, Marina Alagić, Ljuba Popović i Mira Vuković. Scenografiju je dizajnirao Dušan Arsenić, a kostime kreirala Branka Šišinački Obradović.

 

Pre predstave, u ponedeljak, 27. marta u 20 sati u sali Centra za kulturu, biće pročitan Proglas povodom "Svetskog dana pozorišta" koji međunarodnoj javnosti svake godine upućuje neko od najvećih teatarskih umetnika.

 

Besplatne ulaznice mogu se preuzeti na dan igranja predstave na biletarnici Centra za kulturu u periodu od 9 do 11 i popodne od 17 do 20 časova.

Aktuelno