Predstava Antigona u Njujorku (foto: GP Abrašević)
Predstava Antigona u Njujorku (foto: GP Abrašević)
27.03.2023, 08:21

Poklon predstava "Antigona u Njujorku"

č: | fb:

Povodom 27. marta "Svetskog dana pozorišta", širom planete igraju se raznolika dramska ostvarenja. U našem gradu, a sve pozorištu u čast, u ponedeljak 27. marta na sceni Centra za kulturu biće izvedena predstava "Antigona u Njujorku" po tekstu Januša Glovackog. Predstavu je, u produkciji Gradskog pozorišta "Abrašević", režirao je Miroslav Trifunović.

 

Nakon premijere na poslednjem "Abro festu", predstava je zaslužila veoma dobre reakcije publike i stručne javnosti, a nakon toga je imala nekoliko uspešnih repriza. Igraju: Petar Ninić, Božidar Milić, Marina Alagić, Ljuba Popović i Mira Vuković. Scenografiju je dizajnirao Dušan Arsenić, a kostime kreirala Branka Šišinački Obradović.

 

Pre predstave, u ponedeljak, 27. marta u 20 sati u sali Centra za kulturu, biće pročitan Proglas povodom "Svetskog dana pozorišta" koji međunarodnoj javnosti svake godine upućuje neko od najvećih teatarskih umetnika.

 

Besplatne ulaznice mogu se preuzeti na dan igranja predstave na biletarnici Centra za kulturu u periodu od 9 do 11 i popodne od 17 do 20 časova.

Aktuelno

NUNS (foto: )
Saopštenje Pre 5 sati 46 minuta

Nedopustivo ometanje rada novinara N1 televizije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osuđuje hajku na N1 televiziju koja je u režiji vlasti pojačana poslednjih nedelja, a kulminirala upadom tridesetak osoba sa ozvučenjem i transparentima u...  · 1 komentar

Voda nije za piće (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 5 sati 45 minuta

Voda sa vodovoda Kukalj nije za piće

Potrošači koji se snabdevaju vodom sa seoskog vodovoda Kukalj zbog velike zamućenosti vode ne koriste vodu za piće, saopšteno je iz JKP Vodovod Valjevo.  · 1 komentar