Dečja umetnost u Trnavcu (foto: IUS Trnavac)
Dečja umetnost u Trnavcu (foto: IUS Trnavac)
30.03.2023, 12:00

Otvorena izložba "Dečja umetnost 2023"

č: | fb:

U okviru proslave Dana grada Valjeva, u Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića" svečano je otvorena izložba "Dečja umetnost 2023", koja se tradicionalno organizuje u saradnji sa svim gradskim i seoskim osnovnim školama na teritoriji Valjeva.

 

Postavku broji 46 dela učenika od V do VIII razreda svih sedam valjevskih i osam seoskih škola (Brankovina, Valjevska Kamenica, Divci, Dračić, Donje Leskovice, Popučke, Poćuta i Stave), koji su selektovani po izboru nastavnika i profesora predmeta Likovna kultura. Iz svake škole izloženo je po tri odabrana učenička rada, izuzev OŠ "Nada Purić" koja se predstavila i sa radom jednog od učenika Odeljenja dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Mirjana Vojić

Mirjana Vojić (Foto: IUS Trnavac)

 

"Hvala vam svima što ste večeras sa nama, a posebno hvala našim mladim sugrađanima, koji su, svojim prelepim radovima, omogućili da u narednih meseec dama uživamo u njihovoj umetnosti. Hvala i svim nastavnicima i profesorima likovne umetnosti koji su se odazvali našem pozivu, i kao i do sada ostali naši dobri i verni saradnici, a takođe hvala i svim rukovodiocima škola sa kojima već godinama imamo divnu saradnju. Ovu tradicionalnu izložbu dečjih likovnih radova organizujemo u saradnji sa svim gradskim i seoskim osnovnim školama na teritoriji Valjeva, a u okviru proslave Dana grada i pod pokroviteljstvom Grada Valjeva", rekla je na otvaranju izložbe Mirjana Vojić, direktorka Internacionalnog umetničkog studija.

 

Učenicima izlagačima uručene su zahvalnice, a sve škole su na poklon dobile poster sa reprodukcijama dečjih radova, koji je štampan specijalno za ovu izložbu.

Dečja umetnost u Trnavcu

Dečja umetnost u Trnavcu (Foto: IUS Trnavac)

 

Svečano otvaranje izložbe "Dečja umetnost 2023" ulepšao je nastup Gudačkog orkestra Osnovne muzičke škole "Živorad Grbić", koji je pod dirigentskim vođstvom profesora violine Pavla Čanića izveo poznatu numeru iz filma i serije "Porodica Adams".

Aktuelno

Tužilaštvo (foto: Đorđe Đoković)
Nakon saslušanja Pre 17 sati 5 minuta

Trojici inženjera "Krušika" određen pritvor

Trojici inženjera "Krušika", koji su uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivično delo špijunaža, određen je pritvor do 30 dana, saznaju Kolubarske.rs. Kako se navodi u saopštenju policije, sumnja...  · 9 komentara