Dečja umetnost u Trnavcu (foto: IUS Trnavac)
Dečja umetnost u Trnavcu (foto: IUS Trnavac)
30.03.2023, 12:00

Otvorena izložba "Dečja umetnost 2023"

č: | fb:

U okviru proslave Dana grada Valjeva, u Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića" svečano je otvorena izložba "Dečja umetnost 2023", koja se tradicionalno organizuje u saradnji sa svim gradskim i seoskim osnovnim školama na teritoriji Valjeva.

 

Postavku broji 46 dela učenika od V do VIII razreda svih sedam valjevskih i osam seoskih škola (Brankovina, Valjevska Kamenica, Divci, Dračić, Donje Leskovice, Popučke, Poćuta i Stave), koji su selektovani po izboru nastavnika i profesora predmeta Likovna kultura. Iz svake škole izloženo je po tri odabrana učenička rada, izuzev OŠ "Nada Purić" koja se predstavila i sa radom jednog od učenika Odeljenja dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Mirjana Vojić

Mirjana Vojić (Foto: IUS Trnavac)

 

"Hvala vam svima što ste večeras sa nama, a posebno hvala našim mladim sugrađanima, koji su, svojim prelepim radovima, omogućili da u narednih meseec dama uživamo u njihovoj umetnosti. Hvala i svim nastavnicima i profesorima likovne umetnosti koji su se odazvali našem pozivu, i kao i do sada ostali naši dobri i verni saradnici, a takođe hvala i svim rukovodiocima škola sa kojima već godinama imamo divnu saradnju. Ovu tradicionalnu izložbu dečjih likovnih radova organizujemo u saradnji sa svim gradskim i seoskim osnovnim školama na teritoriji Valjeva, a u okviru proslave Dana grada i pod pokroviteljstvom Grada Valjeva", rekla je na otvaranju izložbe Mirjana Vojić, direktorka Internacionalnog umetničkog studija.

 

Učenicima izlagačima uručene su zahvalnice, a sve škole su na poklon dobile poster sa reprodukcijama dečjih radova, koji je štampan specijalno za ovu izložbu.

Dečja umetnost u Trnavcu

Dečja umetnost u Trnavcu (Foto: IUS Trnavac)

 

Svečano otvaranje izložbe "Dečja umetnost 2023" ulepšao je nastup Gudačkog orkestra Osnovne muzičke škole "Živorad Grbić", koji je pod dirigentskim vođstvom profesora violine Pavla Čanića izveo poznatu numeru iz filma i serije "Porodica Adams".

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 1 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara