Plakat (foto: Muzička škola)
Plakat (foto: Muzička škola)
25.05.2023, 09:09

Međunarodno takmičenje gudača "Zlatne stepenice"

č: | fb:

Valjevska muzička škola "Živorad Grbić" je i ove godine, od 25. do 28. maja, organizator međunarodnog takmičenja gudača "Zlatne stepenice", pokrenutog 2016. godine sa ciljem promocije kvaliteta mladih gudača i njihovih pedagoga na prostoru bivše SFRJ, a inspirisanog radom i ličnošću prof. Živorada Grbića i jednog od najvećih violinskih pedagoga našeg vremena, prof. Dejana Mihailovića.

 

Po šesti put, valjevska muzička škola će ugostiti mlade soliste na violini, violi i violončelu, ukupno njih 106, uzrasta od sedam do 23 godine starosti, sa prostora Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Austrije i Srbije, ali i šest kamernih ansambala osnovnih i srednjih muzičkih škola i muzičkih akademija.

 

Žiri takmičenja i ove godine čine istaknuti profesori muzičkih akademija Beograda, Novog  Sada, Cetinja, Ljubljane i Banja Luke, kao i renomirani pedagozi srednjih muzičkih škola iz Beograda i Novog Sada.

 

Takmičenje će ove godine započeti muzikom takmičara 25. maja tačno u podne bez svečanog otvaranja u znak poštovanja tragedije s početka maja i u znak solidarnosti kolektiva, učenika i roditelja valjevske muzičke škole sa kolegama, roditeljima i učenicima iz osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

 

Takmičenje će trajati četiri dana od 10 do 18 časova u koncetnoj sali muzičke škole, a u nedelju, 28. maja u istom terminu i u sali Valjevske gimnazije, kada će zainteresovana publika moći da čuje mlade umetnike na violončelu. Takmičenje se završava u nedelju, 28. maja u 19 časova, proglašenjem apsolutnog pobednika i dobitnika nagrade "Prof. Dejan Mihailović", proglašenjem laureata kategorija, ali i nagrađivanjem najboljeg pedagoga i klavirskog saradnika, uz koncertni nastup najuspešnijih takmičara.

 

I ove godine, generalni pokrovitelj takmičenja je grad Valjevo, a manifestaciju su pomogli i Zlatara "WOG", Preduzeće "PUBLIK", Restoran "Zdravljak", Pansion "Bubica", štamparije X brend i D print.

Aktuelno

Apoteka Vegafarma (foto: Kolubarske.rs)
Nakon trogodišnje pauze Pre 16 sati 34 minuta

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku zahvaljujući privatnoj apotekarskoj ustanovi "Vegafarma". U saopštenju za javnost RFZO navedeno je da će apoteka u neposrednoj blizini Doma zdravlja biti...  · 4 komentara

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Za manje od godinu dana četiri "događaja" Pre 20 sati 30 minuta

Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku

U Krušiku su se, za manje od godinu dana, dogodile četiri nesreće u kojima su povređeni radnici. Svaki put rukovodstvo je saopštavalo da je "formirana Komisija za utvrđivanje svih okolnosti ovog...  · 12 komentara

Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
Piše Danas 29.05.2023

Istoričari o rehabilitaciji Nikole Kalabića

Kalabić nikada nije bio osuđen da bi bio rehabilitovan; najgora stvar u rehabilitaciji Kalabića je zapravo neumesna primena pravnih formalnosti; po Ustavu i zakonu je taj proces završen..., kažu za...  · 9 komentara