Plakat (foto: Muzička škola)
Plakat (foto: Muzička škola)
25.05.2023, 09:09

Međunarodno takmičenje gudača "Zlatne stepenice"

č: | fb:

Valjevska muzička škola "Živorad Grbić" je i ove godine, od 25. do 28. maja, organizator međunarodnog takmičenja gudača "Zlatne stepenice", pokrenutog 2016. godine sa ciljem promocije kvaliteta mladih gudača i njihovih pedagoga na prostoru bivše SFRJ, a inspirisanog radom i ličnošću prof. Živorada Grbića i jednog od najvećih violinskih pedagoga našeg vremena, prof. Dejana Mihailovića.

 

Po šesti put, valjevska muzička škola će ugostiti mlade soliste na violini, violi i violončelu, ukupno njih 106, uzrasta od sedam do 23 godine starosti, sa prostora Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Austrije i Srbije, ali i šest kamernih ansambala osnovnih i srednjih muzičkih škola i muzičkih akademija.

 

Žiri takmičenja i ove godine čine istaknuti profesori muzičkih akademija Beograda, Novog  Sada, Cetinja, Ljubljane i Banja Luke, kao i renomirani pedagozi srednjih muzičkih škola iz Beograda i Novog Sada.

 

Takmičenje će ove godine započeti muzikom takmičara 25. maja tačno u podne bez svečanog otvaranja u znak poštovanja tragedije s početka maja i u znak solidarnosti kolektiva, učenika i roditelja valjevske muzičke škole sa kolegama, roditeljima i učenicima iz osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

 

Takmičenje će trajati četiri dana od 10 do 18 časova u koncetnoj sali muzičke škole, a u nedelju, 28. maja u istom terminu i u sali Valjevske gimnazije, kada će zainteresovana publika moći da čuje mlade umetnike na violončelu. Takmičenje se završava u nedelju, 28. maja u 19 časova, proglašenjem apsolutnog pobednika i dobitnika nagrade "Prof. Dejan Mihailović", proglašenjem laureata kategorija, ali i nagrađivanjem najboljeg pedagoga i klavirskog saradnika, uz koncertni nastup najuspešnijih takmičara.

 

I ove godine, generalni pokrovitelj takmičenja je grad Valjevo, a manifestaciju su pomogli i Zlatara "WOG", Preduzeće "PUBLIK", Restoran "Zdravljak", Pansion "Bubica", štamparije X brend i D print.

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 9 sati 40 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 4 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu Pre 16 sati 56 minuta

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 4 komentara