Plakat (foto: Muzička škola)
Plakat (foto: Muzička škola)
25.05.2023, 09:09

Međunarodno takmičenje gudača "Zlatne stepenice"

č: | fb:

Valjevska muzička škola "Živorad Grbić" je i ove godine, od 25. do 28. maja, organizator međunarodnog takmičenja gudača "Zlatne stepenice", pokrenutog 2016. godine sa ciljem promocije kvaliteta mladih gudača i njihovih pedagoga na prostoru bivše SFRJ, a inspirisanog radom i ličnošću prof. Živorada Grbića i jednog od najvećih violinskih pedagoga našeg vremena, prof. Dejana Mihailovića.

 

Po šesti put, valjevska muzička škola će ugostiti mlade soliste na violini, violi i violončelu, ukupno njih 106, uzrasta od sedam do 23 godine starosti, sa prostora Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Austrije i Srbije, ali i šest kamernih ansambala osnovnih i srednjih muzičkih škola i muzičkih akademija.

 

Žiri takmičenja i ove godine čine istaknuti profesori muzičkih akademija Beograda, Novog  Sada, Cetinja, Ljubljane i Banja Luke, kao i renomirani pedagozi srednjih muzičkih škola iz Beograda i Novog Sada.

 

Takmičenje će ove godine započeti muzikom takmičara 25. maja tačno u podne bez svečanog otvaranja u znak poštovanja tragedije s početka maja i u znak solidarnosti kolektiva, učenika i roditelja valjevske muzičke škole sa kolegama, roditeljima i učenicima iz osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

 

Takmičenje će trajati četiri dana od 10 do 18 časova u koncetnoj sali muzičke škole, a u nedelju, 28. maja u istom terminu i u sali Valjevske gimnazije, kada će zainteresovana publika moći da čuje mlade umetnike na violončelu. Takmičenje se završava u nedelju, 28. maja u 19 časova, proglašenjem apsolutnog pobednika i dobitnika nagrade "Prof. Dejan Mihailović", proglašenjem laureata kategorija, ali i nagrađivanjem najboljeg pedagoga i klavirskog saradnika, uz koncertni nastup najuspešnijih takmičara.

 

I ove godine, generalni pokrovitelj takmičenja je grad Valjevo, a manifestaciju su pomogli i Zlatara "WOG", Preduzeće "PUBLIK", Restoran "Zdravljak", Pansion "Bubica", štamparije X brend i D print.

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 4 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...

Osnicba škola u Mionici  (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 21 sati 59 minuta

Mionički osnovci ostvarili značajan uspeh na takmičenjima

Mionički osnovci ostvarili su značajne rezultate na republičkom takmičenju iz engleskog jezika, okružnom takmičenju iz programiranja, okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, kao i...