22.08.2023, 12:14

Koncert Maksima Dijega Pužola

č: | fb:
Koncert Maksima Dijega Pužola u utorak, 22. avgusta, u 19 časova u svečanoj sali muzička škola "Živorad Grbić". Na koncertu će biti dela Pužola, Gardela, Ramireza i Pjacole.
 
 
Pužol je jedan od najvažnijih gitarista i kompozitora u Argentini, sa značajnim brojem dela za gitaru solo i gitaru u ansamblu. Svoj prvi koncert izveo je sa devet godina, a samo nekoliko meseci kasnije napisao je svoju prvu zambu. Nastavlja muzičko obrazovanje sa Alfredom Visentom Gaskonom na Muzičkom konzervatorijumu "Huan Hose Kasto" u Buenos Ajresu. Njegov kompozicioni stil odražava želju za stvaranjem spoja tradicionalne argentinske tango muzike i formalnih klasičnih pojmova. 
 
 
Maksimo Dijego Pužol je gostujući predavač u ovogodišnjem izdanju "Letnje škole gitare" u Petnici, čiji su osnivači gitaristi Stevan Jović i Jelena Lukić.

Aktuelno

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu Pre 20 minuta

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".

Milan Đurđević (foto: Kolubarske.rs)
Iz redakcije Pre 12 sati 58 minuta

Ono što je Samanta za Velju to je Vaneli za Milana

Obeća prošle godine selektor, umetnički direktor, i šta još sve ne, Milan Đurđević, kako će 40. jubilarni Džez festival u Valjevu, koji je počeo sinoć, obezbediti gostovanje dva svetska imena džez...  · 9 komentara