22.08.2023, 12:14

Koncert Maksima Dijega Pužola

č: | fb:
Koncert Maksima Dijega Pužola u utorak, 22. avgusta, u 19 časova u svečanoj sali muzička škola "Živorad Grbić". Na koncertu će biti dela Pužola, Gardela, Ramireza i Pjacole.
 
 
Pužol je jedan od najvažnijih gitarista i kompozitora u Argentini, sa značajnim brojem dela za gitaru solo i gitaru u ansamblu. Svoj prvi koncert izveo je sa devet godina, a samo nekoliko meseci kasnije napisao je svoju prvu zambu. Nastavlja muzičko obrazovanje sa Alfredom Visentom Gaskonom na Muzičkom konzervatorijumu "Huan Hose Kasto" u Buenos Ajresu. Njegov kompozicioni stil odražava želju za stvaranjem spoja tradicionalne argentinske tango muzike i formalnih klasičnih pojmova. 
 
 
Maksimo Dijego Pužol je gostujući predavač u ovogodišnjem izdanju "Letnje škole gitare" u Petnici, čiji su osnivači gitaristi Stevan Jović i Jelena Lukić.

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 20 sati 48 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara