Branko Kovačević (foto: Đorđe Đoković)
Branko Kovačević (foto: Đorđe Đoković)
15.09.2023, 09:05

Izložba Branka Kovačevića "Prijatelji"

č: | fb:

Izložba portreta "Prijatelji", autora Branka Kovačevića večeras od 19 časova na Desankinom vencu. Ovu izložbu našeg proslavljneog košarkaša otvoriće Leon Deleon. U slučaju lošeg vremena izložba "Prijatelji", koju organizuje Udruženje valjevskih sportista, biće postavljena u svečanoj sali Osnovnog suda u Valjevu.

 

Branka Kovačevića se Valjevci sećaju kao sjajnog košarkaša i nepogrešivog strelca, koji je godinama svojim košarkaškim umećem (kao igrač valjevskog Metalca, beogradske Crvene Zvezde i ljubljanske Olimpije) oduševljavao ljubitelje košarke širom nekadašnje Jugoslavije.

 

Iako je po profesiji inženjer, Branko je ceo svoj profesionalni vek proveo u sportu i uz sport, kao klupski i državi funkcioner i sportski radnik. Međutim, Branko Kovačević nikada nije zaboravio grad u kome je proveo detinjstvo i mladost i u koji je uvek rado dolazio. Nije zaboravio ni ljude sa kojima je rastao i družio se celog svog života, a nikada nije odustao od slikanja kao svog velikoh hobija još od školskih dana.

 

Izložba portreta "Prijatelji" je lepa manifestacija Brankove obdarenosti za slikarstvo i ljubavi za svoje prijatelje. Trinaest portreta prijatelja, a moglo ih je biti i 113, je Brankov odnos prema Valjevu i Valjevcima, ali i dokaz da vrhunski sportisti mogu biti uspešni i u drugim sferama društvenog života. Brankovi portreti su njegov lični izbor vrednih i znamenitih Valjevaca i posvećeni su ljudima sa kojima se on druži više od pola veka, koje uvažava po njihovim profe-sionalnim dostignućima i ljudskim kvalitetima.

 

Organizaciju i realizaciju izložbe "Prijatelji" potpisuje Udruženje valjevskih sportista koje se svojim aktivnostima deklariše kao skup sportista koji podržavaju sve ono što čuva uspomene na ljude i događaje iz prošlosti i sadašnjosti sporta u našem gradu. Realizoavne svečanosti, objavljene knjige, održane tribine, ova izložba su istovremeno i poziv svim valjevskim sportistima da svojim dorinosom produkciji Udruženja obogate sportski i kulturni život u našem gradu.

Aktuelno

Pogled sa Srednjeg Povlena ka Jablaniku i Medvedniku (foto: Đorđe Đoković)
Gost-post: Dragić Tomić Pre 1 dan 2 sati

Zaštitimo valjevske planine dok ne bude kasno...

Svim prostornim planovima, od devedesetih pa i sada, valjevske planine su predviđene za zaštitu. Zaštita je posebno važna i zbog toga jer se ograničava i zabranjuje eksploatacija mineralnih sirovina.  · 15 komentara

Kanabis u stakleniku (foto: PU Valjevo)
Saopštenje policije Pre 1 dan 2 sati

U plasteniku gajio kanabis

Valjevska policija je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila V. M. (1983) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u...  · 3 komentara

Bilbord ispred Gradske uprave (bajata Čvarkijada) (foto: Kolubarske.rs)
Gost-post: Mirjana Đorđević 19.07.2024

Plakatiranje – izgubljeni u vremenu i prostoru

Dugo, dugo vremena je Valjevo galerija plakata prošlih i davno prošlih događaja. Tako ispred zgrade Gradske uprave Valjeva, na bilbordu stoji 17. Čvarkijada (2023.) sa jedne strane, a sa druge...  · 5 komentara