Branko Kovačević (foto: Đorđe Đoković)
Branko Kovačević (foto: Đorđe Đoković)
15.09.2023, 09:05

Izložba Branka Kovačevića "Prijatelji"

č: | fb:

Izložba portreta "Prijatelji", autora Branka Kovačevića večeras od 19 časova na Desankinom vencu. Ovu izložbu našeg proslavljneog košarkaša otvoriće Leon Deleon. U slučaju lošeg vremena izložba "Prijatelji", koju organizuje Udruženje valjevskih sportista, biće postavljena u svečanoj sali Osnovnog suda u Valjevu.

 

Branka Kovačevića se Valjevci sećaju kao sjajnog košarkaša i nepogrešivog strelca, koji je godinama svojim košarkaškim umećem (kao igrač valjevskog Metalca, beogradske Crvene Zvezde i ljubljanske Olimpije) oduševljavao ljubitelje košarke širom nekadašnje Jugoslavije.

 

Iako je po profesiji inženjer, Branko je ceo svoj profesionalni vek proveo u sportu i uz sport, kao klupski i državi funkcioner i sportski radnik. Međutim, Branko Kovačević nikada nije zaboravio grad u kome je proveo detinjstvo i mladost i u koji je uvek rado dolazio. Nije zaboravio ni ljude sa kojima je rastao i družio se celog svog života, a nikada nije odustao od slikanja kao svog velikoh hobija još od školskih dana.

 

Izložba portreta "Prijatelji" je lepa manifestacija Brankove obdarenosti za slikarstvo i ljubavi za svoje prijatelje. Trinaest portreta prijatelja, a moglo ih je biti i 113, je Brankov odnos prema Valjevu i Valjevcima, ali i dokaz da vrhunski sportisti mogu biti uspešni i u drugim sferama društvenog života. Brankovi portreti su njegov lični izbor vrednih i znamenitih Valjevaca i posvećeni su ljudima sa kojima se on druži više od pola veka, koje uvažava po njihovim profe-sionalnim dostignućima i ljudskim kvalitetima.

 

Organizaciju i realizaciju izložbe "Prijatelji" potpisuje Udruženje valjevskih sportista koje se svojim aktivnostima deklariše kao skup sportista koji podržavaju sve ono što čuva uspomene na ljude i događaje iz prošlosti i sadašnjosti sporta u našem gradu. Realizoavne svečanosti, objavljene knjige, održane tribine, ova izložba su istovremeno i poziv svim valjevskim sportistima da svojim dorinosom produkciji Udruženja obogate sportski i kulturni život u našem gradu.

Aktuelno

Raskrsnica Sinđelićeve i Pantićeve (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 dan 1 sati

Izmena saobraćaja zbog zamene zatvarača

JKP Vodovod Valjevo obaveštava građane da će, od ponedeljka, 25. septembra 2023. godine, zbog zamene zatvarača u šahti na raskrsnici ulica Sinđelićeva i Pantićeva biti izmenjen saobraćaj.

Borba vitezova (foto: Nemanja Jovanović)
Nova manifestacija Kulturnog centra 23.09.2023

Prvi ubski "Viteški dan"

U subotu od 11 do 19 časova na Opštinskom brdu Šepkovac biće održan prvi "Viteški dan". Reč je o manifestaciji koja će posetiocima dočarati duh, tradiciju i kulturu srednjovekovne Srbije,  · 6 komentara

Smeće u Ljubostinji (foto: iRevolucija)
"Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective" 23.09.2023

Očistimo Ljubostinju

U subotu, 23. septembra sa početkom u 10 časova iRevolucija u saradnji sa Lidl Srbija održaće akciju čišćenja reke Ljubostinje. iRevolucija učestvuje u projektu kompanije Lidl "Čisto iz ljubavi –...  · 3 komentara