Plakat (Dušan Arsenić)
Plakat (Dušan Arsenić)
26.09.2023, 09:10

Premijera Gradskog pozorišta "O zločinu i kazni"

č: | fb:

"Abro fest" će biti nastavljen u utorak, 26. septembra premijerom predstave "O zločinu i kazni " po motivima remek dela F. M. Dostojevskog u izvođenju ansambla Gradskog pozorišta "Abrašević".

 

Tekst je nastao korišćenjem delova iz adaptacije Andžeja Vajde i predteksta za predstavu "Razumihin šou" Ivana Cerovića.

 

Režiju potpisuju Miroslav Trifunović i Nikola Jezdić. Igraju Nikola Jezdić, Božidar Milić, Petar Ninić, Dušica Jakovljević, Marina Alagić, Marko Jagodić.

 

Scenografiju i dizajn plakata uradio je Dušan Arsenić, kostimografija Branka Šišinački Obradović, video delovi Vasilije Ristović, muzička kreacija songova Marko Tomić i Petar Ninić.

 

U četvrtak, 28. septembra studenti završne godine Akademije umetnosti u Novom Sadu igraju predstavu Nikolaja Koljade "Murlin Murlo". 

 

Predstave počinju u 20 časova u Centru za kulturu.

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 19 sati 42 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 19 sati 43 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...