Autor Dušan Arsenić
Autor Dušan Arsenić
21.12.2023, 08:01

Počinje Valjevski džez festival

č: | fb:

Ovogodišnji Valjevski džez festival održaće se od 21. do 23. decembra, zbog renoviranja velike sale Centra za kulturu, u art holu Centra za kulturu. U trodnevnom programu nastupiće najuspešniji valjevski muzičari i predstaviti ono što je jedan od, kako navode, najdugovečnijih džez festivala ovih prostora iznedrio za 39 godina postojanja.

 

"Starija, srednja i najmlađa generacija muzičara rođenih u Valjevu izvešće pred sugrađanima i gostima raznolik program, koji će pokazati u kojoj meri džez muzika živi u Valjevu, ali i koliki je uticaj festivala na stasavanje muzičara i njihov životni i profesionalni put", navodi se u saopštenju festivala.

 

Koncerte će održati i jedan od osnivača Valjevo Jazz festa i dugogodišnji umetnički direktor Jovan Maljoković, Irena Blagojević, kao i širom sveta nagrađivani Uroš Spasojević.

Nastupe će imati i učenici Muzičke škole "Živorad Grbić", kao i gotovo svi poznati muzičari rođeni u gradu koji je dao ozbiljan doprinos srpskoj, ali i regionalnoj i svetskoj kulturnoj sceni.

 

Program

 

Četvrtak - Isidora Lazarević, Musical doctors, Sećanje na Daku, Pilot blues band; petak - Miloš Savić, Irena Blagojević, Jovan Maljoković band, Midnight buzz; subota - L.A.Band, Jelena Kovačević, Uroš Spasojević trio, Mehanički balet. Svi nastupi su u 20 časova, osim u subotu u 12.00 časova u sali muzičke škole "Živorad Grbić" - Saša Ranđelović Ranđa. 

 

Ulaz je sva tri dana besplatan.

 

Džez fest je stalna gradska manifestacija, ove godine je iz budžeta Valjeva izdvojeno dva miliona dinara. U budžetu grada je za Džez fest bilo prvobitno planirano tri miliona dinara, da bi nakon trećeg rebalansa budžeta taj iznos bio smanjen na dva miliona dinara. Ministarstvo kulture i informisanja manifestaciju je podržalo sa 800.000 dinara.

 

Aktuelno

Milan Đurđević (foto: Kolubarske.rs)
Iz redakcije Pre 38 minuta

Ono što je Samanta za Velju to je Vaneli za Milana

Obeća prošle godine selektor, umetnički direktor, i šta još sve ne, Milan Đurđević, kako će 40. jubilarni Džez festival u Valjevu, koji je počeo sinoć, obezbediti gostovanje dva svetska imena džez...

Hansgrohe (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Lokalni odgovor Pre 3 sati 52 minuta

Nemački red i kvalitet nisu za Valjevo?

Da li bi "Hansgrohe" mogao u Nemačkoj da gradi fabriku bez dozvole kao što to možda radi u Valjevu? To je pitanje koje možemo postaviti danas u Gradskoj upravi na javnoj prezentaciji studije o...