Autor Dušan Arsenić
Autor Dušan Arsenić
21.12.2023, 08:01

Počinje Valjevski džez festival

č: | fb:

Ovogodišnji Valjevski džez festival održaće se od 21. do 23. decembra, zbog renoviranja velike sale Centra za kulturu, u art holu Centra za kulturu. U trodnevnom programu nastupiće najuspešniji valjevski muzičari i predstaviti ono što je jedan od, kako navode, najdugovečnijih džez festivala ovih prostora iznedrio za 39 godina postojanja.

 

"Starija, srednja i najmlađa generacija muzičara rođenih u Valjevu izvešće pred sugrađanima i gostima raznolik program, koji će pokazati u kojoj meri džez muzika živi u Valjevu, ali i koliki je uticaj festivala na stasavanje muzičara i njihov životni i profesionalni put", navodi se u saopštenju festivala.

 

Koncerte će održati i jedan od osnivača Valjevo Jazz festa i dugogodišnji umetnički direktor Jovan Maljoković, Irena Blagojević, kao i širom sveta nagrađivani Uroš Spasojević.

Nastupe će imati i učenici Muzičke škole "Živorad Grbić", kao i gotovo svi poznati muzičari rođeni u gradu koji je dao ozbiljan doprinos srpskoj, ali i regionalnoj i svetskoj kulturnoj sceni.

 

Program

 

Četvrtak - Isidora Lazarević, Musical doctors, Sećanje na Daku, Pilot blues band; petak - Miloš Savić, Irena Blagojević, Jovan Maljoković band, Midnight buzz; subota - L.A.Band, Jelena Kovačević, Uroš Spasojević trio, Mehanički balet. Svi nastupi su u 20 časova, osim u subotu u 12.00 časova u sali muzičke škole "Živorad Grbić" - Saša Ranđelović Ranđa. 

 

Ulaz je sva tri dana besplatan.

 

Džez fest je stalna gradska manifestacija, ove godine je iz budžeta Valjeva izdvojeno dva miliona dinara. U budžetu grada je za Džez fest bilo prvobitno planirano tri miliona dinara, da bi nakon trećeg rebalansa budžeta taj iznos bio smanjen na dva miliona dinara. Ministarstvo kulture i informisanja manifestaciju je podržalo sa 800.000 dinara.

 

Aktuelno

Radovi Ključka vrela (foto: www.mionica.ra)
Iz oblasti vodosnabdevanja Mionici Pre 5 sati 53 minuta

Ključka vrela jedan od najvećih projekata

Projekat izgradnje vodovodnog sistema Ključka vrela u selu Ključ, kojim će biti rešen višedecenijski problem vodosnabdevanja u 12 sela, jedan od najvećih iz oblati vodosnabdevanja koji je ikada...

Izbori 2023 (foto: Kolubarske.rs)
Direktnije i preciznije Pre 7 sati 9 minuta

Crta o izveštaju ODIHR-a: Loša ocena izbora u Srbiji

Finalni izveštaj ODIHR-a o parlamentarnim izborima koji su u Srbiji održani 17. decembra potvrđuje ključne nalaze Crte i jasno ocenjuje da je pravo građana na slobodne i poštene izbore ozbiljno...

Dom vojske (foto: Kolubarske.rs)
Projekti, ali ne i radovi Pre 1 dan 9 sati

Planovi gradske vlasti bez cilja

U planu javnih nabavki je projekat Doma vojske, novog gradskog trga, nove ulice do Petog puka... Šta će od toga biti realizovano, pitali smo, a odgovor je u stilu biće kada bude jer će vlast „svaki...  · 3 komentara