Autor Dušan Arsenić
Autor Dušan Arsenić
21.12.2023, 08:01

Počinje Valjevski džez festival

č: | fb:

Ovogodišnji Valjevski džez festival održaće se od 21. do 23. decembra, zbog renoviranja velike sale Centra za kulturu, u art holu Centra za kulturu. U trodnevnom programu nastupiće najuspešniji valjevski muzičari i predstaviti ono što je jedan od, kako navode, najdugovečnijih džez festivala ovih prostora iznedrio za 39 godina postojanja.

 

"Starija, srednja i najmlađa generacija muzičara rođenih u Valjevu izvešće pred sugrađanima i gostima raznolik program, koji će pokazati u kojoj meri džez muzika živi u Valjevu, ali i koliki je uticaj festivala na stasavanje muzičara i njihov životni i profesionalni put", navodi se u saopštenju festivala.

 

Koncerte će održati i jedan od osnivača Valjevo Jazz festa i dugogodišnji umetnički direktor Jovan Maljoković, Irena Blagojević, kao i širom sveta nagrađivani Uroš Spasojević.

Nastupe će imati i učenici Muzičke škole "Živorad Grbić", kao i gotovo svi poznati muzičari rođeni u gradu koji je dao ozbiljan doprinos srpskoj, ali i regionalnoj i svetskoj kulturnoj sceni.

 

Program

 

Četvrtak - Isidora Lazarević, Musical doctors, Sećanje na Daku, Pilot blues band; petak - Miloš Savić, Irena Blagojević, Jovan Maljoković band, Midnight buzz; subota - L.A.Band, Jelena Kovačević, Uroš Spasojević trio, Mehanički balet. Svi nastupi su u 20 časova, osim u subotu u 12.00 časova u sali muzičke škole "Živorad Grbić" - Saša Ranđelović Ranđa. 

 

Ulaz je sva tri dana besplatan.

 

Džez fest je stalna gradska manifestacija, ove godine je iz budžeta Valjeva izdvojeno dva miliona dinara. U budžetu grada je za Džez fest bilo prvobitno planirano tri miliona dinara, da bi nakon trećeg rebalansa budžeta taj iznos bio smanjen na dva miliona dinara. Ministarstvo kulture i informisanja manifestaciju je podržalo sa 800.000 dinara.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 13 sati 26 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 5 komentara