Narodni muzej Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Narodni muzej Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
31.05.2014, 11:11

Svadbe i venčanja u muzejskoj noći

č: | fb:

Manifestacija Noć muzeja biće održana večeras, od 18 do 02 časa. Ove godine u Valjevu je pripremljen niz sadržaja koje objedinjuje ista tema - svadbe i venčanja.

Noć muzeja će biti otvorena u 18 časova folklornim performansom Kulturno-umetničkog društva „Izvor“ na platou ispred Narodnog muzeja. Potom će u galeriji Muzeja biti otvorena izložba „Venčani i svadbeni običaji u Valjevskom kraju“, autora Gordane Pajić, muzejskog savetnika etnologa. U okviru stalne postavke u sali srednjeg veka će od 19 do 21 sat biti prezentovana replika čuvenog srednjovekovnog Srpskog mača, čiji je autor kovač Slobodan Marinić, uz prikaz viteških veština udruženja „Beli orlovi“. U 20.30 će u klubu Muzeja biti otvorena izložba „Ne ukras dokolice“ autora Dejana Bogojevića, koja se održava u okviru VI festivala „Interkulturalni dijalog kroz srpski i međunarodni umetnički izraz – Valjevo, 2014“.

U Noći muzeja Kula Nenadovića će za posetioce biti otvorena do ponoći, Muselimov konak do 01 sat, a Internacionalni umetnički studio Radovan Travac Mića i Moderna galerija do 02 časa. U Modernoj galeriji posetioci mogu videti izložbu Marine Nakićenović „Crteži 1982-98“, koja se otvara u podne, a u 21 sat i koncert tria Amorozo. Učenici i profesori Tehničke škole večeras priređuju izložbu „Kolekcije i kolekcionarstvo“.

Cena ulaznice za sve programe u pretplati je 100 dinara, a u Noći muzeja 150, ili 100 dinara i dokaz o slanju SMS poruke za pomoć postradalima u poplavi na 1003.

Noć muzeja je trebalo da se u celoj Srbiji održi 17. maja, ali su zbog poplava i vanredne situacije programi bili odloženi, pa su organizatori ove manifestacije pokrenuli akciju prikupljanja humanitarne pomoći u gradovima širom zemlje.

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 5 sati 4 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 1 komentar

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 10 sati 14 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 1 komentar