Rešetke u Centru za kulturu (foto: Darija Ranković)
Rešetke u Centru za kulturu (foto: Darija Ranković)
19.03.2015, 08:55

Kroz rešetke do bine i press rooma

č: | fb:

U godini jubileja, 55 godina rada i postojana, novine u Centru za kulturu. U hodniku, koji vodi ka bini i kancelarijama, postavljena su zatvorska vrata ili “kavez”, kao zaštita od “problematičnih mladih ljudi, koji se u večernjim časovima okupljaju u Centru”. Druga novina, koju je početkom marta s ponosom predstavio direktor Miloš Smiljanić je press room ili mesto gde će se držati konferencije za novinare, kako reče direktor, kada nam dođu ugledni gosti, glumci, pevači. Smiljanić je objasnio da će prostorija biti multi funkcionalna i da će koristiti za održavanje nekih radionica.

Press room

Press room (Foto: Đorđe Đoković)

Pored adaptacije prostorije u kojoj je sada press room a pre toga je bila skladište scenografija, sređene su šminkernica, dramska sala i hinter bina, koja vodi direktno do teretnog lifta, osposobljen je ispicijentski sto i kupljena su četiri voki-tokija koja će, kako rekoše zaposleni, olakšati komunikaciju. Direktor Miloš Smiljanić objašnjava da su radovi koštali oko 600.000 dinara, a novac je obezbeđen iz budžeta, u okviru redovnih investicionih održavanja, i nešto malo je dobijeno od donatora.

Direktora smo pitali da li su ova sređivanja Centru za kulturu bili neophodna, tim pre jer je ovo vreme opšte štednje, ali i vreme kada se organizuje donatorsko veče za kupovinu aparata za Bolnicu, koji ne košta puno više od sređivanja Centra za kulturu i vreme kada Blic fondacija prikuplja novac za sređivanje neurologije Opšte bolnice. Smiljanić objašnjava da Centar mora da potroši novac koji je dobijen od Grada. “Grad opredeljuje sredstva za zgradu koja je stara 55 godina i mi moramo da održavamo ovu zgradu. Nije moguće da mi sad taj novac prebacimo na nečiji drugi račun. Mi da ovih 600.000 dinara nismo potrošili u ovo, potrošili bi na neko krečenje”, kaže direktor.

Miloš Smiljanić

Miloš Smiljanić (Foto: Đorđe Đoković)

Na naše pitanje, da li je sređivanje press rooma u ovom trenutku prioritet Centra za kulturu, Smiljanić odgovara da su to "dobro potrošene pare”.

O dobroj i neophodnoj investiciji direktor je govorio 3. marta. Samo pet dana nakon toga u Valjevu je gostovao prvak baleta Narodnog pozorišta Konstantin Kostjukov. Izjavu za novinare je prihvatio da da na bini, ali uz pitanje “ovde je hladno, možemo li ipak negde gde je toplije?” I pored toga što nam niko nije ponudio press room, koja je bila u mraku i zatvorena, mi smo predložili umetniku da uđemo u prostoriju koja je upravo namenjena za konferencije za novinare, međutim i tu je bilo hladno. Prostorija nazvana press room, od kada je renovirana, korišćena je tri puta. Održana je konferenciju za novinare 3. marta, kada je promovisan taj i ostali sređeni prostori i najavljen program proslave jubileja, drugi put, neplanirano, 8. marta kada je gostovao Kostjukov i treći put sinoć, nakon svirke Bore Čorbe, press room je korišćen i za fotografisanje sa poznatim rokerom.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 sati 18 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 18 sati 13 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 1 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...