Međurečje (foto: VAKUM)
Međurečje (foto: VAKUM)
08.06.2014, 08:44

„Međurečje“

č: | fb:

Valjevska kulturna mreža - VAKUM junsku akciju organizuje u nedelju  u 19 časova. Ovoga puta će na velikoj bini Centra za kulturu biti održan poetski performans i izložba “Međurečje”. U okviru ovog poetskog teatra mladi valjevski autori će čitanje svoje poezije dopuniti scenskim elementima, a ceo program će biti dostupan i na znakovnom jeziku. Organizatori kažu da program ima za cilj da podstakne stvaranje književne scene mladih u našem gradu i izvlačenje poezije iz konteksta školskih čitanki.

Izložba obuhvata autorske radove pesnika iz Srbije, napisane sopstvenim rukom u kombinaciji sa fotografijama koje ih tematski dopunjuju. Cilj izložbe je da se ukaže na to da je poezija živa, da se menja i da se može javiti u simbiozi sa drugim vidovima umetnosti. S obzirom na to da je ovaj događaj zbog vremenskih nepogoda pomeren iz majskog programa u junski, organizatori su najavili da “Međurečje” ima i humanitarni karakter, pa je ulaznica na ovaj performas slanje SMS poruke na 1003.

Aktuelno

Ski staza Crni vrh Divčibare (foto: Divčibare Ski Resort )
Od petka 3. februara 3.02.2023

Kreće skijanje na stazi Crni vrh na Divčibarama

Prvo ovogodišnje skijanje na ski stazi "Crni vrh" na Divčibarama počinje danas. Na stazi ima 30 centimetara utabanog snega, i narednih dana biće dodatnog osnežavanja, a prema prognozi meteorologa...