Akteri predstave Suditi Nušiću
Akteri predstave Suditi Nušiću
30.04.2015, 13:18

Sala puna smeha i zarazne energije

č: | fb:

Puna sala ovdašnjeg Centra za kulturu, salve smeha, aplauzi tokom i nakon predstave, uzvici, “kolektivno odgovaranje” na pitanja postavljena sa pozornice... Ovo je samo deo atmosfere “uhvaćene” na premijeri predstave „Suditi Nušiću” Dramskog studija Valjevske gimnazije.

Iako je kovanica “radost igre” pomalo izlizana od upotrebe, ovo je verovatno najprikladniji izraz za sinoć viđenu komediju. Posebne pohvale zaslužuje potez da se pozorištem na jedan lep, iskren i vedar način bave ne samo učenici već i nekolicina njihovih profesora (u najavi su i đački roditelji za sledeću predstavu).  Svi oni “sudeći Nušiću” slatko su se zabavljali i taj dobar osećaj bez ikakvih poteškoća preneli na gledalište. Poletno, duhovito, bez pretenzija da se na dubokoumni način tretiraju pozorišna veština i “večne i nedokučive istine sveta oko nas”, akteri ove predstave zračili su pozitivnom i zaraznom energijom.... Rezultat toga bio je vrlo vidjiv i merljiv: bar pola hiljade Valjevaca sinoć je bilo nasmejano i vedro, potpuno otrgnuto od manjih ili većih ovovremenskih briga.

Publika

Publika

Komedija je rađena prema scenariju Milana Popovića, a u režiji Krune Glušac. Muziku potpisuje Vladimir Janković, dok je scenografiju uradila Nataša Kristić. Svi oni su profesori u Valjevskoj gimnaziji.

Treba reći da predstava ima humanitarni karakter, jer je prihod od prodaje ulaznica namenjen za izgradnju rampe za invalidska kolica u prizemlju ove srednjoškolske ustanove. Izgradnja rampe je način da se pomogne đacima, ali i svima sa posebnim potrebama koji ulaze u Gimnaziju. Prihod od jučerašnje predstave iznosi oko 60.000 dinara. Repriza predstave je večeras u Centru za kulturu u 19 sati.

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...