Noć muzeja (2015.) (foto: Đorđe Đoković)
Noć muzeja (2015.) (foto: Đorđe Đoković)
17.05.2015, 09:53

Noć muzeja

č: | fb:

U 54 grada u Srbiji održana je 12. Noć muzeja koja je trajala od 18.00 do jedan čas iza ponoći. Pažnju Valjevaca i ove godine najviše su privlačile postavke Narodnog muzeju i zložba „Iz kolekcije Draška Milićevića“ u Modernoj galeriji. Svoja vrata otvorio je Internacionalni umetničkistudio Radovan Trnavac Mića sa izložbom “Izkolekcije Studija”. Kao i prethodnih, tako se i ove godine u Noć muzeja uključila Tehnička škola sa prvom javnom prezentacijom društvene igre Valjevopolis, izložbom “Grad koji volim” i zložbom Baršunasti album Andreasa Sama, kreativnog tima Tehničke škole.

Noć muzeja

Noć muzeja (Foto: Đorđe Đoković)

Valjevska Noć muzeja počela je u 18.00 časova na platou ispred Muzeja, modnim performansom Studija M, „Muzejima u čast“, potom su otvorene  izložbe „Valjevo – izložba u izložbi“ i „NOVO“, vizuelne i eksperimentalne poezije Svetske asocijacije vizuelnih i eksperimentalnih umetnika, autora Dejana Bogojevića.

Noć muzeja

Noć muzeja (Foto: Đorđe Đoković)

U večernjim satima na platou ispred Muzeja koncert Beogradskog džez trija, Đino Maljoković i prijatelji, održan je dramsko muzički program “Pripovetke jednog kaplara” kroz kazivanje Zorana Ćosića i muzičku pratnju Nine Ćosić. Koncert profesora harmonike Igora Nikića, sa gostima bio je u Internacionalnom umetničkom studiju, dok je u Tehničkoj školi muzicirao gudački orkestar Feniks i hor srednje muzičke škole Živorad Grbić.

Noć muzeja

Noć muzeja (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik 5.05.2024

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića 4.05.2024

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara