Miloš Smiljanić (foto: Đorđe Đoković)
Miloš Smiljanić (foto: Đorđe Đoković)
12.06.2014, 14:24

Humanitarno kulturno leto

č: | fb:

 „Tešnjarske večeri“ će biti održane od 15. do 23. avgusta, a budžet od preko dva miliona dinara namenjen za održavanje ove manifestacije biće preusmeren za izgradnju dve kuće u Rebelju, rekao je novinarima Miloš Smiljanić, v.d. direktora Centra za kulturu. To je jedino što je izvesno kada je u pitanju održavanje „Tešnjarskih večeri“, jer sadržaj još nije definisan.

Smiljanić je rekao da će se svi učesnici odreći honorara, a ko će nastupiti još nije potvrđeno.

- Planirali smo da na „Tešnjarskim večerima“ bude grupa „Galija“, Ana Bekuta, u pregovorima smo sa grupom „Bad Copy“. Nastupaće valjevski doktor klavira Bojan Marjanović i Lazar Avramović. Ove godine ćemo za razliku od prethodnih imati veče „Abraševića“. Planiran je i koncert „Svetog Georgija“ – kazao je Smiljanić i dodao da se  razgovara i sa drugim uspešnim Valjevcima, poput Željka Joksimovića, jer je cilj „da za valjano Valjevo valjani Valjevci urade nešto“.

Ukoliko do početka manifestacije ne bude obnovljena letnja pozornica na Kolubari, biće obezbeđen alternativni prostor, kao što je plato ispred Centra za kulturu. Smiljanić je kazao i to da „Tešnjarske večeri“ neće biti jedina humanitarna manifestacija i najavio koncert „Nevernih beba“ koji bi trebalo da bude održan na Vidovdan.

Miloš Smiljanić je najavio obnavljanje „Valjevskog kulturnog leta“, što podrazumeva niz programa van „Tešnjnarskih večeri“. Tako će od 23. do 29. juna u holu Centra za kulturu biti održan festival dokumentartnih fimova „Slobodna zona“, a tokom letnjih večeri na platou ispred Doma omladine će biti pozorišnih predstava i svirki lokalnih bendova.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 9 sati 1 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 11 sati 51 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.