Miloš Smiljanić (foto: Đorđe Đoković)
Miloš Smiljanić (foto: Đorđe Đoković)
12.06.2014, 14:24

Humanitarno kulturno leto

č: | fb:

 „Tešnjarske večeri“ će biti održane od 15. do 23. avgusta, a budžet od preko dva miliona dinara namenjen za održavanje ove manifestacije biće preusmeren za izgradnju dve kuće u Rebelju, rekao je novinarima Miloš Smiljanić, v.d. direktora Centra za kulturu. To je jedino što je izvesno kada je u pitanju održavanje „Tešnjarskih večeri“, jer sadržaj još nije definisan.

Smiljanić je rekao da će se svi učesnici odreći honorara, a ko će nastupiti još nije potvrđeno.

- Planirali smo da na „Tešnjarskim večerima“ bude grupa „Galija“, Ana Bekuta, u pregovorima smo sa grupom „Bad Copy“. Nastupaće valjevski doktor klavira Bojan Marjanović i Lazar Avramović. Ove godine ćemo za razliku od prethodnih imati veče „Abraševića“. Planiran je i koncert „Svetog Georgija“ – kazao je Smiljanić i dodao da se  razgovara i sa drugim uspešnim Valjevcima, poput Željka Joksimovića, jer je cilj „da za valjano Valjevo valjani Valjevci urade nešto“.

Ukoliko do početka manifestacije ne bude obnovljena letnja pozornica na Kolubari, biće obezbeđen alternativni prostor, kao što je plato ispred Centra za kulturu. Smiljanić je kazao i to da „Tešnjarske večeri“ neće biti jedina humanitarna manifestacija i najavio koncert „Nevernih beba“ koji bi trebalo da bude održan na Vidovdan.

Miloš Smiljanić je najavio obnavljanje „Valjevskog kulturnog leta“, što podrazumeva niz programa van „Tešnjnarskih večeri“. Tako će od 23. do 29. juna u holu Centra za kulturu biti održan festival dokumentartnih fimova „Slobodna zona“, a tokom letnjih večeri na platou ispred Doma omladine će biti pozorišnih predstava i svirki lokalnih bendova.

Aktuelno

Tribina ProGlas u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 1 sati

Dobar (Pro)glas se daleko čuje...

Veliki je događaj bila tribina, sa inicijatorima ProGlasa! Ne toliko zbog njih samih, dovoljno su veliki i bez nas i našeg priznavanja takvim. Ne toliko ni zbog onog što su rekli, dovoljno su to...

Suzana Radovanović Perić i Bojana Perić (foto: )
PR 29.11.2023

Kupovina uz note učenika muzičke škole

"Note nama vredne", naziv je projekta koji će tokom decembra realizovati kompanija "Europrom" i muzičke škola "Živorad Grbić". Snimci nastupa učenika muzičke škole biće emitovani u dva supermarketa...