Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
16.12.2015, 13:24

Predstavljanje knjige „7524 Preporod Srbije”

č: | fb:

U holu Centra za kulturu večeras od 18 časova biće predstavljena knjiga Željka Vojinovića „7524 Preporod Srbije”. Autor objašnjava da naslov 7524 označava godinu po starom kalendaru. Po novom kalendaru to je 2016. nove ere. Ova godina, dakle, predstavlja budućnost u odnosu na vreme kada je ova knjiga završena i objavljena, 7523, odnosno 2015. godine.

„Knjiga 7524 sadrži plan reorganizacije Srbije u svim oblastima života. Ovaj tekst je manji deo mnogo obimnijeg rada, koji je nastao tokom dugogodišnjeg istraživanja srpske države, srpskog naroda i opštih političkih i društvenih prilika. Plan iznet u 7524 , realan je i ostvariv, a nastao je na osnovama obimnih i kvalitativnih proučavanja, stranih i domaćih iskustava, izvora i literature. Uvažava sve aspekte stanja u kome se nalaze Srbija i srpski narod sredinom 7523, odnosno 2015. godine”, kaže autor knjige Željko Vojinović.

Na predstavljanju, nedavno u UNS- u, knjige  „7524 Preporod Srbije” rečeno je da je „’7524 Preporod Srbije“ kapitalno delo i trebalo bi da bude lektira za sve koji bi da učestvuju u političkom životu Srbije - rečeno je na promociji poslednjeg autorskog dela Željka Vojinovića. Ova knjiga je pokušaj da se naučnim metodama dođe do optimalnog državnog uređenja, hvata se u koštac sa problemima i nudi rešenja”, rečeno je na promociji knjige Željka Vojinovića „7524 Preporod Srbije”.

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 14 sati 12 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 5 komentara