Plakat  (foto: Dušan Arsenić)
Plakat (foto: Dušan Arsenić)
12.05.2016, 07:01

Josipa Lisac, Cubismo... šest dana dobrog džeza

č: | fb:

Na ovogodišnjem 32. Džez festu u Valjevu, koji se održava od 16. do 21. maja, nastupaće Josipa Lisac za čiji koncert već  sada vlada veliko interesovanje. Karte za nastup hrvatske džez zvezde, 18. maja u 20 časova na sceni Centra za kulturu, već su u prodaji po ceni od 800 dinara, a organizatori najavljuju veliki broj posetilaca iz drugih gradova.

Direktor Centra za kulturu Miloš Smiljanić kaže da je interesovanje za koncert Josipe Lisac ogromno i već sad je više od 100 ljubitelja džeza, koji nisu iz Valjeva, rezervisalo karte.

Pored Josipe Lisac na Džez festivalu nastupaće zvučna džez imena i bendovi iz Srbije, Slovenije i Hrvatske, pre svih već tradicionalno Cubismo, koji će imati koncert 21. maja u 20 časova, a cena ulaznice za tu svirku, kao i za sve ostale je 300 dinara.

Prve džez večeri, 16. maja u holu Centra za kulturu nastupaće najmlađi, preko 200 dece iz škole stranih jezika Kontext, u programu “Deca pevaju džez“. Drugo veče je rezervisano za valjevske džezere, dok će 19. maja nastupati Quintet Petra Rakića iz Kosovske Mitrovice i Jasna Jovićević i Gabriela Koso iz Subotice. Sledeće veče, 20. maj rezervisano je za srpske i slovenačke mlade džezere koji će svirati od 20.00 časova u holu Centra za kulturu, dok će sutradan na velikoj sceni Centra za kulturu, pored Cubisma, nastupiti i niški bend Naiss Blue.

Cubismo, Jazz fest 2013.

Cubismo, Jazz fest 2013. (Foto: Đorđe Đoković)

„Šest dana dobrog džeza za malo Valjevo je veliki uspeh“, kaže umetnički direktor Džez festa Jovan Maljoković i najavljuje da će pored Josipe Lisac i benda Cubisimo ove godine nastupati nova generacija talentovanih, mladih džez muzičara, koji su već zauzeli džez scenu u Regionu.

„U Valjevo dolazi 20 trenutno najaktuelnijih džez muzičara sa prostora bivše Jugoslavije i svi oni su vezani za Njujork, za centar svetskog džeza, gde su realizovali svoje nove projekte“, kaže Maljoković.

Po prvi put za 32 godine, koliko traje valjevski Džez fest, neće nastupiti Big bend RTS-a, koji je džez obradom pesme „Valjevska podvala“ otvorio prvi Džez fest u Valjevu i to je činio sve do ove godine.

Direktor Centra za kulturu Miloš Smiljanić objašnjava da će njihov nastup izostati zbog snimanja emisije Teleton na RTS. „Jednako je žao i nama i njima, čak su pokušali da numere snime ranije kako bi bili slobodni za dan otvaranja Valjevskog džez festa, ali nisu naišli na razumevanje u svojoj matičnoj kući, pre svega kod direktora RTS-a“, objašnjava Smiljanić. 

Ovogodišnji Džez fest košta tri miliona dinara, a glavni sponzori su Valjevska pivara i Gate. Za vizuelni identitet i ovogodišnjeg Džez festa, kao i za većinu prethodnih za 32 godine, zadužen je valjevski scenograf i dizajner Dušan Arsenić, koji nam je poslao poruku - Jazz SOS!

„Save our souls“ je slogan ovogodišnjeg Džez festa. Spasavanje duša nam je danas potrebnije nego ikad i verujem da će nam šest dana valjevskog džeza bar malo olakšati i ulepšati valjevsku svakodnevicu.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 14 sati 20 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 16 sati 56 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara