Kus petlić (foto: Dušan Arsenić)
Kus petlić (foto: Dušan Arsenić)
26.09.2016, 12:38

Večeras premijera "Kus petlić"

č: | fb:

U okviru jedanaestog Abro festa večeras još jedna premijera Gradskog pozorišta "Abrašević". Radi se o komediji "Kus petlić" koja će biti izvedena u 20 časova u dvorani Centra za kulturu.

 

Jedna od od najduhovitijih farsi našeg velikog pisca Aleksandra Popovića govori o sudbinama malih ljudi ulovljenih u velike zablude o životu, religiji, politici, ideologiji... I dok oni, ti obični, mali "kusi petlići", traće svoje sudbine u stalnim podelama, prividima i zavrzlamama, svet, istorija i život idu svojim tokom i mimo njih. Šarmantna, sočna i veoma dobro napisana komedija zavrednjuje još jednu pozorišnu postavku, ovoga puta u okviru programa Abro festa.

 

Režija je kolektivna, supervizor Miroslav Trifunović, kostimografiju uradila Branka Šišinački Obradović, a scenografiju dizajnirao Dušan Arsenić. Igraju: Marijana Andrić, Katarina Korša, Stefan Trifunović, Nikola Ilić, Nikola Jezdić i Bogdan Trifunović.

 

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 10 sati 42 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 3 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara