Najava izložbe
Najava izložbe
03.03.2017, 14:03

Izložba fotografija Davida Nedeljkovića

č: | fb:

Izložba fotografija Davida Nedeljkovića, studenta Poslovnog fakulteta Singidunum u Valjevu, biće otvorena večeras u 19 časova u prostorijama fakulteta.

 

U pozivu za večerašnju izložbu napisano je da "fotografije mladog autora imaju istu temu – život. Život običnog čoveka – večita inspiracija gdegod, univerzalna je tema od davnina. Fotografije su nastale u poslednjih deset godina u Srbiji, Francuskoj, Španiji, Italiji, Švajcarskoj, Poljskoj, SAD…

Bez obzira na mesto nastanka, imaju nešto što ih povezuje i čini od njih celinu. One predstavljaju isečke iz života običnih ljudi na različitim mestima. Da li je namera ili slučajnost, svejedno, autor prikazuje da su nada i beznadje, iščekivanje, strah, nemir, ono što su univerzalne emocije bez obzira na našu različitost.

Prožimanje lokalnog, a toliko globalnog, nudi ponovnu spoznaju koliko smo različiti, a isti. Sve fotografije su snimljene u prolazu, bez dužeg zadržavanja, bez nameštanja scene i manipulacije motivom. Istina je tako jednostavna".

 

David Nedeljković se fotografijom bavi deset godina. Učestvovao je na preko 70 izložbi u zemlji i inostranstvu, na kojima je više puta nagrađivan. Član je Foto Kluba "Valjevo", dok u Foto Savezu Srbije, čiji je član od 2008. godine, ima zvanje Fotograf prve klase.

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 20 sati 12 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara