Plakat za izložbu Dečja umetnost (foto: IUS Radovan Trnavac Mića)
Plakat za izložbu Dečja umetnost (foto: IUS Radovan Trnavac Mića)
24.03.2017, 11:36

Izložba "Dečja umetnost"

č: | fb:

Izložba  "Dečja umetnost", na kojoj će biti  prikazani radovi učenika ovdašnjih osnovnih škola, biće otvorena večeras u 19.00 časova u Internacionalnom umetničkom studiju "Radovan Trnavac Mića". 

 

Na izložbi, koja se organizuje kao deo proslave obeležavanja Dana grada, biće prikazana 22 dečja rada, čiji su autori osnovci od petog do osmog razreda. Izložba je realizovana uz pomoć nastavnika i profesora likovne kulture u svih sedam valjevskih gradskih škola, koji su selektovali po tri najbolja školska rada. Jedino će Osnovnu školu „Nada Purić“ predstavljati četiri rada, jer je u izložbu uvršten i zajednički rad učenika šestog razreda Odeljenja dece sa posebnim potrebama ove škole.

 

Pred đacima osnovcima je bila slobodna tema, kao i tehnika po izboru, tako da izložbu odlikuju radovi različitih predmeta interesovanja, ideja i zapažanja, rađeni različitim tehnikama, sa izraženim jarkim i veselim bojama, baš kakva je dečja mašta.

 

Zahvaljujući ovim mladim budućim umetnicima, čiji će radovi biti izloženi u Galeriji Studija, na trenutak ćemo moći da uživamo u najspontanijem likovnom stvaralaštvu, kakvo je zapravo dečje stvaralaštvo, navodi se u pozivu za večerašnju izložbu.

 U muzičkom delu programa svečanog otvaranja izložbe nastupiće učenici Muzičke škole "Živorad Grbić".

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 11 sati 16 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 4 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara