Ana Marija Krkuleski na Međunarodnom takmičenju u Beogradu
Ana Marija Krkuleski na Međunarodnom takmičenju u Beogradu
09.04.2017, 13:34

Uspeh Ane Marije Krkuleski

č: | fb:

Valjevka Ana Marija Krkuleski (devojački Banović) osvojila je treću nagradu na nedavno održanom Međunarodnom takmičenju Muzičke omladine "Jeunesses Musicales" u Beogradu.

 

Pored toga osvojila je i specijalnu nagradu za najbolje plasiranog takmičara iz Srbije koju dodeljuje Udruženje kompozitora Srbije, kao i nagradu najuspešnijem domaćem finalisti prema glasovima publike. Kao dobitnici nagrade publike, Zadužbina Ilije M. Kolarca je Anu Mariju nagradila resitalom u svojoj dvorani u narednoj sezoni.

 

Na ovom prestižnm takmičenju učestvovali su sjajni umetnici, takmičari iz Kine, Češke, Švajcarske i Srbije.

 

"Program, koji je bio zadat i biran od strane najboljeg flautiste današnjice Emmanuel Pahud-a, predstavljao je pravi izazov i zahtevao je od takmičara muzičku zrelost, vladanje stilovima i tehničku superiornost. Kroz tri etape smo imali mogućnost da pokažemo umeće solističkog i kamernog muziciranja izvodeći najdelikatnija i najkompleksnija dela flautske literature", rekla je uspešna flautistkinja Ana Marija Krkuleski.

 

Ana Marija je Valjevka koja već četiri godine živi u Švajcarskoj gde završava druge master studije u čuvenoj klasi flaute profesora Feliksa Renglija u Bazelu. 

 

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan 3 sati

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...