Narodni muzej Valjevo (ilistracija) (foto: Đorđe Đoković)
Narodni muzej Valjevo (ilistracija) (foto: Đorđe Đoković)
23.11.2017, 09:52

Izložba arhitekture - Milenija i Darko Marušić

č: | fb:

Izložba arhitekture – Milenija i Darko Marušić biće otvorena večeras u 18.30 u galerija Narodnog muzeja. Izložbu će otvoriti Igor Marić, predsednik Društva inžinjera i tehničara Srbije.

 

Arhitekte Milenija i Darko Marušić svojim stručnim radom u poslednjih pedesetak godina na poseban način obeležili su arhitektonsku scenu u Srbiji. Za zajednički rad dobili su najviša profesionalna i društvena priznanja i nagrade, među kojima se izdvaju nagrade Grada Beograda – Oktobarska 1981. i Aprilska 2012. godine i Velika nagrada Saveza arhitekata Srbije za celokupno stvaralaštvo, 1993 godine.

 

Od mnogobrojnih realizovanih projekata ističu se stambena naselja "Cerak Vinogradi" i "Cvećara" u Beogradu, stambeni objekat u Bulevaru kralja Aleksandra u Beogradu, Stambeno-poslovni objekat u Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu, "Metals Banka" u Novom Sadu i dečiji vrtić "Plava ptica" u Beogradu.

 

Za sve objekte i prostorne celine autori su u svojstvu glavnih projektanata radili kompletnu dokumentaciju po sistemu total dizajna - urbanističke projekte, arhitektonske projekte objekata i partera, projekte enterijera, projekte vizuelnih komunikacija. Vršili su i projektantski nadzor nad izvođenjem, učestvovali u "životu" objekata nakon useljenja.

 

Izložba arhitekture – Milenija i Darko Marušić biće otvorena u galeriji Muzeja do 3. decembra.

 

Aktuelno

Pruga Beograd - Bar (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Lajkovcu Pre 22 sati 35 minuta

Nastradao muškarac na barskoj pruzi

Na barskoj pruzi, u Lajkovcu, nastradao je S.J. (39) iz Beograda, nezvanično saznaju Kolubarske.rs. Muškarac, na koga je naleteo voz koji je saobraćao na relaciji Prijepolje-Beograd, je preminuo na...

Slava Valjeva Druge Trojice - litija (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Slava grada Valjeva Pre 1 dan 3 sati

Duhovska litija ulicama grada ove godine od 18 časova

Za razliku od prethodnih godina kada se Duhovska litija centralnim ulicama kretala u prepodnevnim časovima, nakon Svete Arhijerejske liturgije, ove godine proći će u popodnevnim časovima.