Registracija Prijava preko FB
Marija Obradović na takmičenju u Holandiji (foto: Muzička škola)
Marija Obradović na takmičenju u Holandiji (foto: Muzička škola)
23.01.2018, 13:27

Zlatna plaketa za flautistkinju Mariju Obradović

č: | fb:

Jedna od najtalentovanijih učenica u istoriji valjevske muzičke škole, flautistkinja Marija Obradović, učenica 4. razreda OMŠ u klasi prof. Aleksandra Burkerta, donela je u Valjevo još jedno vrhunsko odličje, ovaj pšut, sa međunarodnog takmičenja u Ljubljani.

 

Ova talentovana devojčica je nastupila na 4. međunarodnom takmičenju mladih flautista "Emona" na konzervatorijumu za glazbu i balet, i u velikoj konkurenciji uz sjajnu klavirsku saradnju prof. Olivere Pantelić uspela da osvoji zlatnu plaketu.

 

Ovo priznanje nije prvi veliki uspeh Marije Obradović na "međunarodnom" terenu. Iza nje su visoke, uglavnom prve nagrade osvojene u Italiji, Holandiji, Makedoniji kao i na desetine nagrada, najvećim delom laureata na republičkim i međunarodnim takmičenjima u zemlji i nagrada na koju je MŠ "Živorad Grbić!" posebno ponosna, zvanje apsolutnog pobednika 18. mešunarodnih susreta flautista "Tahir Kulenović" održanih u Valjevu, 2016. godine.

 

"Mlada umetnica sa svojih 11 godina poseduje harizmu, muzikalnost i virtuozitet koji krase vrhunske zrele umetnike i iskreno se nadamo da će joj društvene okolnosti u budućnosti doneti tretman kakav njen talenat sa pravom zaslužuje", kaže mr Suzana Radovanović Perić, direktorka valjevske MŠ "Živorad Grbić"

Aktuelno

Podrška za Aleksandra na Gradskom trgu (foto: Đorđe Đoković)
Na Gradskom trgu u Valjevu 18.10.2019

Podrška za hrabrog Aleksandra Obradovića

Ovo nije miting, niti je protest, ovde se ne prebrojavamo, ovde su hrabri ljudi koji su došli da pruže podršku i da iskažu poštovanje hrabrom radniku "Krušika" Aleksandru Obradoviću, rečeno je na...  · 8 komentara

Lokalizovan požar u Novoj Srbijanki (foto: Kolubarske.rs)
Istraga će pokazati po čijem nalogu su sečene instalacije 18.10.2019

Požar nakon prodaje "Nove Srbijanke"

Od jutros "plamena više nema na objektima Nove Srbijanke tako da je požar u završnoj fazi likvidacije". Istraga će pokazati po čijem nalogu su sečene instalacije u preduzeću koje je pre tri dana...