Registracija Prijava preko FB
Marija Obradović na takmičenju u Holandiji (foto: Muzička škola)
Marija Obradović na takmičenju u Holandiji (foto: Muzička škola)
23.01.2018, 13:27

Zlatna plaketa za flautistkinju Mariju Obradović

č: | fb:

Jedna od najtalentovanijih učenica u istoriji valjevske muzičke škole, flautistkinja Marija Obradović, učenica 4. razreda OMŠ u klasi prof. Aleksandra Burkerta, donela je u Valjevo još jedno vrhunsko odličje, ovaj pšut, sa međunarodnog takmičenja u Ljubljani.

 

Ova talentovana devojčica je nastupila na 4. međunarodnom takmičenju mladih flautista "Emona" na konzervatorijumu za glazbu i balet, i u velikoj konkurenciji uz sjajnu klavirsku saradnju prof. Olivere Pantelić uspela da osvoji zlatnu plaketu.

 

Ovo priznanje nije prvi veliki uspeh Marije Obradović na "međunarodnom" terenu. Iza nje su visoke, uglavnom prve nagrade osvojene u Italiji, Holandiji, Makedoniji kao i na desetine nagrada, najvećim delom laureata na republičkim i međunarodnim takmičenjima u zemlji i nagrada na koju je MŠ "Živorad Grbić!" posebno ponosna, zvanje apsolutnog pobednika 18. mešunarodnih susreta flautista "Tahir Kulenović" održanih u Valjevu, 2016. godine.

 

"Mlada umetnica sa svojih 11 godina poseduje harizmu, muzikalnost i virtuozitet koji krase vrhunske zrele umetnike i iskreno se nadamo da će joj društvene okolnosti u budućnosti doneti tretman kakav njen talenat sa pravom zaslužuje", kaže mr Suzana Radovanović Perić, direktorka valjevske MŠ "Živorad Grbić"

Aktuelno

Razgovori pod lipom (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
"Razgovori pod lipom" Pre 15 sati 24 minuta

Sezona lova na neistomišljenike

Sezoni lova na neistomišljenike koja je otvorena dolaskom na vlast Aleksandra Vučića priključuli su se i valjevski naprednjaci. O progonu neistomišljenika večeras će pod lipom od 20 časova govoriti...