Predstava Nesrećna Kafina (foto: Đorđe Đoković)
Predstava Nesrećna Kafina (foto: Đorđe Đoković)
06.02.2018, 09:51

Specijalna nagrada za "Nesrećnu kafinu"

č: | fb:

Predstava "Nesrećna Kafina" osvojila je specijalnu nagradu za kolektivnu igru na upravo završeno prvom Zimskom pozorišnom festivalu za decu u Aleksincu. Maja Lukić, koja tumači ulogu princeze Kafine, osvojila je nagradu za najboljeg glumca/glumicu, koja se dodeljuje nakon svake odigrane predstave.

 

Ovo je prvo učešće na nekom festivalu i takmičenje predstave "Nesrećna Kafina", koja je rađena u koprodukciji Centra za kulturu i Šabačkog pozorišta, nakon premijere u novembru prošle godine.

 

Na festivalu za decu u Aleksincu takmičilo se pet predstava. Pored predstave "Nesrećna Kafina" u režiji Nebojše Savića, učestvovale su: "Alisa u zemlji čuda" Narodnog pozorišta iz Pirota, u režiji Davida Alića, "Baroni di makaroni" Pozorišta lutaka "Pinokio" iz Beograda, u režiji Olje Đorđević, "Crvenkapa i zbunjeni vuk" Pozorišta za decu iz Kragujevca, u režiji Milića Jovanovića i "Aladin" Kruševačkog pozorišta, u režiji Zorana Lozančića.

 

Predstava  "Nesrećna Kafina" rađena po motivima smešno žalosne igre Jovana Jovanovića Zmaja, 9. februara će zatvoriti Festival predstava za decu "Kruška" u Kruševačkom pozorištu.

 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 5 sati 9 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...