Izvol’te u bajku sa Crvenkapom (foto: Đorđe Đoković)
Izvol’te u bajku sa Crvenkapom (foto: Đorđe Đoković)
22.04.2018, 08:47

"Izvol'te u bajku sa Crvenkapom"

č: | fb:

Da biblioteka nije samo mesto za knjige i čitanje, i da uz maštu i kreativnost može da se pretvpri u pozorištance pokazali i ovog aprila, obeležavajući Dan dečje knjige, zaposleni u toj kulturnoj instituciji i najmlađi članovi Biblioteke.

 Izvol’te u bajku sa Crvenkapom

Izvol’te u bajku sa Crvenkapom (Foto: Đorđr Đoković)

 Izvol’te u bajku sa Crvenkapom

Izvol’te u bajku sa Crvenkapom (Foto: Đorđr Đoković)

 

Vuk, Petra, Emili, Marija, Lazar, Đurđa, Dule i Jana su, u organizaciji Matične biblioteke "Ljubomir Nenadović", pripremili i, prošle nedelje, u klubu Biblioteke izveli predstavu "Izvol'te u bajku sa Crvenkapom" po tekstu Ljubivoja Ršumovića, a u adaptaciji Marijane Timotić, knjižničara valjevske Biblioteke.

 

"Za samo mesec dana uspeli smo perfektno da spremimo predstavu. Ova deca ne samo da su talentovana za glumu, čak su i scenografija i kostimi produkt njihove kreacije i talenta", rekla je Timotić.

 

Kako je podsetila, svake godine Biblioteka prigodnom predstavom obeležava 2. april Dan dečje knjige, a kako je u to vreme bio raspust odlučili su da je odigraju 18. aprila. Predstavu su ovaj put igrali za drugare iz Treće, Pete i Šeste škole, koji nisu krili oduševljenje uživajući u "Crvenkapi" jednako koliko su u uživali mladi glumci pripremajući je.

 Izvol’te u bajku sa Crvenkapom

Izvol’te u bajku sa Crvenkapom (Foto: Đorđr Đoković)

 

Petra Nemeshajmer, koja glumi Crvenkapu, bila je zadovoljna što su baš tu kišovitu i sumornu sredu ulepšali svojim drugarima iz valjevskih škola, kako kaže, savršenom predstavom na koju su izuzetno ponosni.

 

Mateja Đukić se prihvatio čak tri uloge, a osim "cakanog Vuka u koga se čak i Crvenkapa zaljubljuje", pojavio se i u ulozi bake i same Crvenkape. Kaže kako drugari iz škole misle da su probe "mučenje", a on tvrdi da je to najlepše moguće provedeno vreme jer se u Biblioteci sve radi kroz zabavu, uče korisne stvari, slušaju muziku i druže. U ulozi Crvenkapine majke našla se Jana Mitrović koja je baš ponosna na scenografiju koju su tokom raspusta vredno osmišljavali i oslikavali.

 

Marijane Timotić, knjižničara valjevske Biblioteke, kaže da glumačku ekipu čine deca koja stalno dolaze u Biblioteku i koja učestvuju u brojnim zanimljivim projektima koji se realizuju u Biblioteci.

 

- Oni uvek prave neke improvizacije i mi im to dozvoljavamo, čak i podržavamo, s obzirom na to da su vrlo kreativni. Ove godine dobili smo pomoć od glumaca iz škole glume Katarine Vićentijević, koja se godinama realizuje u Biblioteci, a imamo i nove članove naše glumačke trupe koji su nam došli iz Treće osnovne škole, đake učiteljice Slavice Đurđević. Oni su zaista sjajni – rekal je Marijana Timotić i najavila da je u planu da predstavu "Izvol'te u bajku sa Crvenkapom" izvedu i za učenike drugih valjevskih škola.

 

 Izvol’te u bajku sa Crvenkapom

Izvol’te u bajku sa Crvenkapom (Foto: Đorđr Đoković)

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 22 sati 19 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 22 sati 20 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara