Registracija Prijava preko FB
Red za karte džez festa (foto: Đorđe Đoković)
Red za karte džez festa (foto: Đorđe Đoković)
10.05.2018, 11:00

Karta više za džez fest

č: | fb:

Scena koja dugo nije viđena u Valjevu. Tražena je karta više. Ovaj put za džez fest koji će biti održan od 24. do 26. maja u Centru za kulturu, a glavne zvezde festivala biće Zlatan Stipišić Džiboni i Amira Medunjanin.  

 

Jutros, pre 9 časova i otvaranja blagajne Centra za kulturu, ljubitelji džeza stali su u red kako bi kupili karte za 34. fest, koji je izazvao veliko interesovanje, i to ne samo Valjevaca. 

 

Kako nam je rečeno u Centru za kulturu danas su u preprodaji bili kompleti karata po ceni od 2.000 dinara i za manje od jednog časa prodato je 300 kompleta za oba džez dana u petak i subotu. U četvrtak 17. maja u prodaju će biti puštno još 150 kompleta, dok će se preostale, pojedinačne, karte prodavati na dan koncerata.

Red za karte džez festa

Red za karte džez festa (Foto: Đorđe Đoković)

U subotu 26. maja u prodaji će biti karte po ceni od 1.500 dinara za koncert Džibonija koji će sa kvintetom Matije Dedića i violinistom Markom Ramljakom izvesti svoje najveće hitove u džez aranžmanima, dok će u petak 25. maja moći da se kupe ulaznice po ceni od 1.200 dinara za koncert Amire Medunjanin i Bojana Zulfikarpašića.

 

- Džibonijev koncert je bez sumnje jedan od najekskluzivnijih muzičkih događaja danas i mislim da Valjevo i Valjevci mogu biti ponosni što će na ovakav način skrenuti pažnju i na festival i na grad koji će tih dana biti mesto jednog pravog "world music sajma" po ugledu na svetske džez festivale - rekao je umetnički direktor džez festa Milan Đurđević.

Milan Đurđević

Milan Đurđević (Foto: Đorđe Đoković)

 

Prema njegovim rečima ambicioznost sa kojom se ušlo u organizaciju i kreiranje ovogodišnjeg programa bila je logična pre svega zbog tradicije, veličine i značaja ovog festivala, kao i želje da se u bliskoj budućnosti Valjevski džez festival kao brend svrsta među najznačajnije kulturne događaje u zemlji. 

 

Kompletan program 34. Džez festivala i ove godine odvijaće se na tri scene i to na platou ispred Centra za kulturu, velikoj sali Centra za kulturu i holu.

 

U uvodnom programu 24. maja "Svi zajedno na 2 i 4" deca će pevati džez sa idejom i porukom da se najmladji vrate kvalitetnoj muzici. U petak 25. maja, program na platou u 18.30 časova otvara Mehanički balet (ex Teatar Bizar) a u 19.15 nastupa Bane Lalić MVP.

 

Koncert Amire Medunjanin i Bojana Zulfikarpašića počinje u 21 čas u velikoj sali Centra za kulturu, nakon čega posetioci mogu da uživaju u holu na koncertu Vasila Hadžimanova sa Young Stars bendom, mladim muzičarima sa Berklija.

 

Treći dan džez festa, subota 26. maj, otvaraju bluzeri na platou Centra za kulturu. U 18.30 časova nastupa Pilot blues bend, a u 19.15 časova Zona B. Nakon koncerta Džibonija, koji počinje u 21 čas, iste večeri u holu Centra za kulturu u 23 časa nastupiće Bojana Stamenov (Jam innovation). Zavesu na ovogodišnji festival spustiće pola sata posle ponoći Kepa & Free spirits uz repertoar legendarne grupe Smak.

 

"Koncept festivala značajno je promenjen prošle godine. Pod motom ‘New jazz moment’ učinjen je veliki programski zaokret sa ciljem da se posetioci vrate u sale u kojima se svira izvorni ali i džez koji je komunikativan sa srodnim muzičkim pravcima (soul, bluz, r’n’b) i time privuče neka nova publika, očigledno željna kvalitetnih muzičkih sadržaja", rekao je umetnički direktor 34. Džez festa Milan Đurđević najavljujući program ovogodišnjeg festivala.

 

Aktuelno

Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Demokratske stranke Pre 1 dan 3 sati

Laza ili Đole – lažna dilema valjevskih izbora

Dve bratske i još uvek vladajuće stranke građanima nude lažnu dilemu da biraju između dvojice kandidata njihovih stranaka, a sve glumeći tobožnji sukob ideja, koncepata..., kažu demokrate i...  · 10 komentara

Željko Trifunović (foto: Lokakni front Va)
Oglasna poruka Pre 1 dan 5 sati

Mali i veliki problemi meštana Petnice

Meštani Petnice obratili su se medijima jer, kako kažu, jedino im je to preostalo da skrenu pažnju javnosti na brojne probleme sa kojima se suočavaju godinama unazad, ali i da lokalnu vlast podsete...  · 3 komentara

Grad Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Zbog epidemije i vanrednog stanja 3.06.2020

Naplaćeno manje poreza na imovinu

Za prvih pet meseci ove godine naplaćeno je 28 miliona dinara manje izvornih prihoda Grada. Od toga, porez na imovinu građana manji je za blizu šest miliona, a od pravnih lica za oko 10,7 miliona...