Red za karte džez festa (foto: Đorđe Đoković)
Red za karte džez festa (foto: Đorđe Đoković)
10.05.2018, 11:00

Karta više za džez fest

č: | fb:

Scena koja dugo nije viđena u Valjevu. Tražena je karta više. Ovaj put za džez fest koji će biti održan od 24. do 26. maja u Centru za kulturu, a glavne zvezde festivala biće Zlatan Stipišić Džiboni i Amira Medunjanin.  

 

Jutros, pre 9 časova i otvaranja blagajne Centra za kulturu, ljubitelji džeza stali su u red kako bi kupili karte za 34. fest, koji je izazvao veliko interesovanje, i to ne samo Valjevaca. 

 

Kako nam je rečeno u Centru za kulturu danas su u preprodaji bili kompleti karata po ceni od 2.000 dinara i za manje od jednog časa prodato je 300 kompleta za oba džez dana u petak i subotu. U četvrtak 17. maja u prodaju će biti puštno još 150 kompleta, dok će se preostale, pojedinačne, karte prodavati na dan koncerata.

Red za karte džez festa

Red za karte džez festa (Foto: Đorđe Đoković)

U subotu 26. maja u prodaji će biti karte po ceni od 1.500 dinara za koncert Džibonija koji će sa kvintetom Matije Dedića i violinistom Markom Ramljakom izvesti svoje najveće hitove u džez aranžmanima, dok će u petak 25. maja moći da se kupe ulaznice po ceni od 1.200 dinara za koncert Amire Medunjanin i Bojana Zulfikarpašića.

 

- Džibonijev koncert je bez sumnje jedan od najekskluzivnijih muzičkih događaja danas i mislim da Valjevo i Valjevci mogu biti ponosni što će na ovakav način skrenuti pažnju i na festival i na grad koji će tih dana biti mesto jednog pravog "world music sajma" po ugledu na svetske džez festivale - rekao je umetnički direktor džez festa Milan Đurđević.

Milan Đurđević

Milan Đurđević (Foto: Đorđe Đoković)

 

Prema njegovim rečima ambicioznost sa kojom se ušlo u organizaciju i kreiranje ovogodišnjeg programa bila je logična pre svega zbog tradicije, veličine i značaja ovog festivala, kao i želje da se u bliskoj budućnosti Valjevski džez festival kao brend svrsta među najznačajnije kulturne događaje u zemlji. 

 

Kompletan program 34. Džez festivala i ove godine odvijaće se na tri scene i to na platou ispred Centra za kulturu, velikoj sali Centra za kulturu i holu.

 

U uvodnom programu 24. maja "Svi zajedno na 2 i 4" deca će pevati džez sa idejom i porukom da se najmladji vrate kvalitetnoj muzici. U petak 25. maja, program na platou u 18.30 časova otvara Mehanički balet (ex Teatar Bizar) a u 19.15 nastupa Bane Lalić MVP.

 

Koncert Amire Medunjanin i Bojana Zulfikarpašića počinje u 21 čas u velikoj sali Centra za kulturu, nakon čega posetioci mogu da uživaju u holu na koncertu Vasila Hadžimanova sa Young Stars bendom, mladim muzičarima sa Berklija.

 

Treći dan džez festa, subota 26. maj, otvaraju bluzeri na platou Centra za kulturu. U 18.30 časova nastupa Pilot blues bend, a u 19.15 časova Zona B. Nakon koncerta Džibonija, koji počinje u 21 čas, iste večeri u holu Centra za kulturu u 23 časa nastupiće Bojana Stamenov (Jam innovation). Zavesu na ovogodišnji festival spustiće pola sata posle ponoći Kepa & Free spirits uz repertoar legendarne grupe Smak.

 

"Koncept festivala značajno je promenjen prošle godine. Pod motom ‘New jazz moment’ učinjen je veliki programski zaokret sa ciljem da se posetioci vrate u sale u kojima se svira izvorni ali i džez koji je komunikativan sa srodnim muzičkim pravcima (soul, bluz, r’n’b) i time privuče neka nova publika, očigledno željna kvalitetnih muzičkih sadržaja", rekao je umetnički direktor 34. Džez festa Milan Đurđević najavljujući program ovogodišnjeg festivala.

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 5 sati 27 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 12 sati 24 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 12 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara