Mutička škola
Mutička škola
14.05.2018, 07:03

Muzička škola obeležava 64 godine postojanja

č: | fb:

Muzička škola ciklusom koncerata obeležava 64 godine postojanja. Prvi od četiri je večeras koncert Alekse Mirkovića, dok će u četvrtak biti održan veliki koncert kamernih ansambala, horova i orkestara škole na Desankinom vencu.

 

Direktorka škole mr Suzana Radovanović Perić najavljuje da će decenije kreiranja valjevskog muzičkog života, negovanja talentovanih mladih Valjevaca, stvaranja programa koji su na polju kulture visoko pozicionirali Valjevo i u zemlji i u inostranstvu, ove godine biti obeležene kroz koncerte nekadašnjih đaka škole, muziciranje laureata republičkih i međunarodnih takmičenja i nastup školskih ansambala, horova i orkestara na otvorenom.

 

Na prvom od tri predviđena koncerta, u ponedeljak 14. maja, s početkom u 19 časova, nastupiće jedan od najuspešnijih učenika u istoriji valjevske muzičke škole i svakako jedan od najuspešnijih Valjevaca na polju umetničke muzike, Aleksa Mirković. Jedan od najtalentovanijih umetnika na harmonici mlade generacije, istovremeno dokazan i priznat i kao kompozitor i ovogodišnji dobitnik Nagrade Grada Valjeva u oblasti postignuća učenika i studenata, u svojoj školi povodom njenog praznika izvodi dela Skarlatija, Lorenceva, Maligina, Letunova i drugih autora.

 

Pored interpretacije najvećih bisera pisanih za harmoniku, Aleksa će Valjevcima izvesti i svoje kompozicije. Kao gost, na Aleksinom koncertu će nastupiti i trenutno najuspešniji valjevski učenik harmonike i svakako jedan od najboljih učenika ovog instrumenta na teritoriji Srbije, talentovani Vlajko Jovanović, učenik 4. razreda OMŠ u klasi prof. Dušice Timotić.

 

Svečani program obeležavanja 64 godine MŠ "Živorad Grbić" biće nastavljen u utorak, 15. maja u 19 časova koncertom laureata na republičkim i međunarodnim takmičenjima, i nagrađivanjem najboljih učenika i profesora u svečanoj Sali škole, a u sredu, 16. maja od 18 časova i koncertom najboljih učenika klavirskog odseka, u sali Valjevske gimnazije.

 

Program proslave Dana škole, valjevska muzička škola zaokružuje velikim koncertom kamernih ansambala, horova i orkestara škole koji će se održati na platou ispred Spomenika pesništvu u četvrtak, 17. maja u 19. časova.

 

"Koncert koji će na sceni okupiti preko 150  učenika valjevske muzičke škole je i centralni program obeležavanja, jer simbolično, premeštanjem svoje muzike iz koncertne sale na otvorenu scenu, MŠ "Živorad Grbić" šalje poruku da je sve ono što škola stvara pune 64 godine, ne samo praznik ove institucije već praznik Grada Valjeva", kaže direktorka Muzičke škole mr Suzana Radovanović Perić.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 12 sati 23 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 12 sati 23 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 7 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara