Registracija Prijava preko FB
Nagrađeni - stariji uzrast (foto: Đorđe Đoković)
Nagrađeni - stariji uzrast (foto: Đorđe Đoković)
22.05.2018, 13:23

Pobednici: Miroslav, Stefan i Dunja

č: | fb:

Pobednik 50. Smotre recitatora "Pesniče naroda mog", koja je održana u Valjevu, u kategoriji stariji uzrast je Miroslav Malacko iz Ruskog Krstura, drugo mesto zauzeo je Lazar Filipović, učenik 5. beogradske gimnazije, dok je trećeplasirana Katarina Perović iz Kule.

Miroslav Malacko i Dunja Jovanović

Miroslav Malacko i Dunja Jovanović (Foto: Đorđe Đoković)

 

U kategoriji mlađi uzrast pobednik je Dunja Jovanović, učenica OŠ Andra Savčić" iz Valjeva, drugoplasirana je Nevena Jovanović, učenica OŠ "Desanka Maksimović" iz Kosovske Kamenice, dok je treću nagradu osvojio Božidar Gerun iz Bele Palanke, učenik OŠ "Ljupče Španac".

 

U kategoriji srednji uzrast najbolji recitator bio je Stefan Nikolić, učenik OŠ "Stefan Nemanja" iz Beograda, drugo mesto je osvojila Jana Lukić, učenica OŠ "Andra Savčić" iz Valjeva i treće mesto je zauzeo Uroš Mihajlović iz Inđije, učenik OŠ "Petar Kočić".

Nagrađeni - srednji uzrast

Nagrađeni - srednji uzrast

Nagrađeni - mlađi uzrast

Nagrađeni - mlađi uzrast (Foto: Đorđe Đoković)

Na 50. Smotri recitatora, koja je prošlog vikenda održana u Valjevu, nastupilo je 103 takmičara iz cele Srbije. Valjevo je bilo izuzetan domaćin za preko 200 takmičara, njihovih mentora i roditelja.

 

Smotru je svečano otvorio Radomir Rale Damjanović nekadašnji profesionalni recitator, jedan od retkih koji je svoj život posvetio recitovanju, nastupao, pisao udžbenike i promovisao recitovanje na najvišem nivou, čovek koji je ostavio neizbrisiv trag u kazivanju poezije.

 

Na otvaranju je Doroteja Vuković, učenica Valjevske gimnazije, kao apsolutna pobednica prošlogodišnje 49. smotre, govorila pobedničku pesmu Helene Petrović "Život iz kesice", koju je pripremala sa svojom profesorkom Verom Vaš.

  

U ime domaćina, grada Valjeva, takmičarima, mentorima i gostima obratio se gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, a specijalni gost na otvaranju Smotre, kao nekadašnji pobednik u sve tri takmičarske kategorije, bio je glumac Uroš Jovčić.

 

Žiri

Žiri (Foto: Đorđe Đoković)

Uz pohvale organizatorima i domaćinima valjevskom Centru za kulturu, treba reći da je 50. Smotru recitatora podržalo Ministarstvo kulture i informisanja koje je odobrilo sredstva za projekat na konkursu ministarstva u oblasti savremeno stvaralaštvo u 2018. godini, što nije bio slučaj u proteklim godinama.

 

"Upravo ta činjenica da je Ministarstvo podržalo Smotru recitatora potvrđuje da je značaj ovog takmičenja prepoznat na najvišem nivou i da treba nastaviti sa negovanjem i razvijanjem ove manifestacije", saopštili su organizatori.

 

 

 

 

             

           

           

Aktuelno

UNS (foto: UNS)
Saopštenje Pre 3 sati 34 minuta

UNS protiv pritvora za uzbunjivača iz Krušika

Udruženje novinara Srbije (UNS) protivi se određivanju pritvora IT stručnjaku iz fabrike Krušik, A. O. UNS traži da uzbunjivač A. O. bude hitno oslobođen, a da tužilaštvo saopšti detalje postupka.

Balon u Petnici (foto: Đorđe Đoković)
Od oktobra do maja Pre 45 minuta

Otvoren zimski bazen u Petnici

Zatvoreni bazen u SRC "Petnica" od danas je otvoren za građane, a cena ulaznice je 150 dinara. "Balon" je radnim danima za građane otvoren od 15 do 18 časova, a vikendom od 12 do 18 časova. Termini...

Dečje igralište (foto: Miroslava Kojić)
Dan posle završetka Dečje nedelje u znaku najmlađih Pre 21 sati 42 minuta

U Ljigu se otvara igralište za decu

Igralište za decu, na delu sportskog centra iza zgrade opštine, svečano će biti otvoreno u ponedeljak. Vrednost radova je pet miloina dinara, a sredstva su obezbeđena iz opštinskog budžeta....