Deca su ukras sveta plakat (foto: Atelje 179)
Deca su ukras sveta plakat (foto: Atelje 179)
19.06.2018, 11:45

Izložba "Deca su ukras sveta"

č: | fb:

U Ogradnoj galeriji večeras u 19 časova biće otvoren izložba dečjih radova pod nazivom "Deca su ukras sveta" likovne radionice Atelje 179.

 

Na ovoj izložbi, koja će trajati do kraja juna, biće prikazani radovi 11 polaznika likovne radionice od 4 do 14 godina. Valjevska publika će imati priliku da vidi radove Jane Dobrisavljević, Jelene Radojević, Nađe Milovanović, Valerije Jevtić, Anđelije Radojčić, Vanje Branković, Đurđe Stojanović, Vukašina Pavlovića, Nede Bošković, Petre Obradović i Nikoline Kolarević.

 

Različite generacije ove radionice, koju vodi likovna umetnica Jelena Popović, su se predstavljali valjevskoj publici nekoliko puta, a poslednji put u Ogradnoj galeriji pre tri godine.

 

U Ateljeu 179 deca uzrasta od četiri godine pa naviše uče da ukrase svoj svet. Oni u likovnoj radionici podstiču maštu, motoriku, osećaj za lepo, percepciju, pamćenje, mišljenje i emocije. Slikarska likovna radionica podstiče individualno eksperimentisanje sa različitim tehnikama i materijalima, razvijajući likovni senzibilitet i sposobnost samostalnog kreativnog likovnog izražavanja u različitim slikarskim tehnikama. Ali najbitnije od svega- deca uživaju u svoj lepoti koje samo stvaranje jednog umetničkog dela nosi.

 

Izložba u Ogradnoj galeriji "Deca su ukras sveta" je trebalo da bude otvorena prošle nedelje, ali je otkazana zbog kiše.

Aktuelno

Novčanik (foto: Đorđe Đoković)
Shit happens Pre 1 dan

Mali i njegove male greške

Čitam u jednim novinama kako je Mali ministar finansija kroz ružičaste naočare na ružičastoj televiziji raskrinkao lažove koji su, zamislite, tvrdili da je Srbija prezadužena država!   Nije...  · 5 komentara

Vodovod (foto: Kolubarske.rs)
Obaveštenje potrošačima Pre 22 sati 15 minuta

Novi računi za vodu sa QR kodom

JKP Vodovod Valjevo obaveštava svoje korisnike da će septembarski računi za utrošenu vodu, kao i svi naredni računi, biti odštampani sa IPS QR kodom. Ovakav način plaćanja računa korisnicima...  · 9 komentara