Plakat
Plakat
21.02.2019, 09:36

Susreti flautista "Tahir Kulenović" u Valjevu

č: | fb:

Valjevska muzička škola će po 21. put biti domaćin najboljim mladim flautistima i njihovim pedagozima iz celog regiona na međunarodnim Susretima flautista "Tahir Kulenović".   

 

Tokom četiri takmičarska dana, preko stotinu učesnika pokazaće svoje umeće sviranja na jednom od najpopularnijih  i najvirtuoznijih instrumenata, pred eminentnim žirijem koga čine profesori muzičkih akademija i muzičkih škola  iz Beograda, Novog Sada, Skoplja, Sofije, Podgorice i Valjeva.

 

- Upornim i muzikalnim korakom ulazimo u treću deceniju trajanja ideje i sna čoveka koji je inspirisao talenat i hrabrost više hiljada onih u flautu i muziku zaljubljenih. Susreti posvećeni profesoru Tahiru Кulenoviću, biće protkani  kreativnom energijom 128 učesnika iz 25 muzičkih institucija, vođenih i negovanih posvećenošću 40 pedagoga iz pet država. Brojke koje rastu ne samo kao statistika već kao poruka da se talentom, znanjem, predanošću, i pre svega, ljubavlju, gradi svet koji zaslužuje i poklon i aplauz. Ponosni na činjenicu da smo 21. put domaćini takvom svetu i njegovim stvaraocima, želimo dobrodošlicu svim takmičarima i pedagozima na najstariji balkanski festival posvećen flauti, ali i svim Valjevcima, na izuzetne koncerte u okviru Susreta flautista, koji će biti održani ovog vikenda u koncertnoj sali naše škole - kaže mr Suzana Radovanović Perić, direktor MŠ "Živorad Grbić".

 

Tradicionalni susreti flautista počinju večeras u valjevskoj muzičkoj školi u 20 časova, koncertom skopljanskog Tria Aura, a svečano zatvaranje ovogodišnjih susreta obeležiće nastupi najboljih učesnika takmičenja u nedelju 24. februara u 20 časova.

 

Trio Aura čine istaknuti makedonski umetnici, flautista Strašo Temkov, pijanistkinja Ana Gaceva i fagotista Marjan Miloševski. Osim bogate izvođačke karijere, angažovani su i kao profesori na Fakultetu za muzičku umetnost u Skoplju. Realizovali su mnogobrojne koncerte kao solisti i kao kamerni muzičari u SAD, Francuskoj, Nemačkoj, Austriji, Engleskoj, Bugarskoj, Sloveniji, Srbiji, pa i u Aziji i Africi.

 

Trio često promoviše dela makedonskih kompozitora napisanih baš za ovaj sastav. Njihovo izvođenje karakteriše izrazita ekspresivnost, muzička simbioza i kompaktnost zvuka i izraza.

 

Pokrovitelj međunarodnih Susreta flautista "Tahir Kulenović" je i ove godine grad Valjevo.

 

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 4 sati 56 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 11 sati 53 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan 11 sati

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara