izložba Inventar Marine Nakićenović. (foto: Đorđe Đoković)
izložba Inventar Marine Nakićenović. (foto: Đorđe Đoković)
28.09.2019, 06:13

U Modernoj galeriji "Inventar" Marine Nakićenović

č: | fb:

U Modernoj galeriji danas u podne biće otvorena izložba "Inventar" Marine Nakićenović. Biće prikazano preko 50 umetničkih dela podeljenih u 35 naslova. Sva dela su rađena različitim tehnikama često aludirajući na poznate slike iz istorije umetnosti. Tekstove za katalog su pisali Dragan Jovanović Danilov, Nataša Kristić i unet je i tekst Žan-Lik Šalimoa inspirisan delima sa izložbe.

 

Marina Nakićenović, rođena  je 1950. godine u Beogradu. Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu završila je 1974. godine, a poslediplomske studije 1977. godine. Redovni je profesor Fakulteta primenjenih umetnosti, u penziji. Živi i radi u Beogradu.

 

Dobitnica je brojnih nagrada, a njene slike se nalaze u svim značajnim institucijama kulture i umetnosti u zemlji kao što su Narodni muzej u Beogradu i Muzej grada Beograda. Pored toga neke slike se nalaze u Vladi Republike Srbije, Opštini grada Pariza, Galeriji Milene Pavlović Barilli u Požarevcu i Modernoj galeriji Valjevo.

 

Izložbu, tradicionalno u 12 časova, otvoriće Nataša Kristić i Dragan Jovanović Danilov. Izložba "Inventar" Marine Nakićenović  traje do 10. novembra.

Aktuelno

Muzička škola (foto: Kolubarske.rs)
U Muzičkoj školi Pre 21 sati 49 minuta

Koncert "Premijere"

Koncert "Premijere" pijanistkinje Nataše Mitrović, održaće se u petak, 9. decembra, u 18 časova u svečanoj sali valjevske muzičke škole "Živoirad Grbić".